ZA SVAKOGA PONEŠTO

Ženama je na muškarcima sve seksi!

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 14.04.2010 08:56
  • Objavljeno 14.04.2010 u 08:56
muškarci

muškarci

Izvor: Corbis / Autor: Corbis

Istraživanje u Kanadi potvrdilo je da u ljubavi i privlačnosti uistinu nema pravila te da se o ukusima stvarno ne treba raspravljati jer različiti ljudi vole različite karakteristike. I dok su nekim ženama seksi samozatajni muškarci, druge padaju na glasne i dominantne tipove

Što je ženama seksi na muškarcima? Nema pravila. Znalo se to zapravo odavno, ali sada je potvrđeno i istraživanjem. Hoće li nam se netko svidjeti ili neće, ovisi o nizu faktora, poput odgoja, naobrazbe, društva, ali i trenutne životne faze. Istina je da je sve u očima onoga odnosno one koja gleda.

Corbis

Corbis

Izvor: Corbis / Autor: Corbis

Različitim ženama sviđaju se različiti muškarci
Izgled
Dio žena, oko 20 posto, u istraživanju je otkrio da ih privlače zgodni muškarci. 'Volim kad je visok, skladno građen, s blago izraženim mišićima, a važno mi je i da ima lijepe crte lica. Takvi muškarci su mi strašno seksi', otkrila je 24-godišnja Anna. Ostale ispitanice otkrile su da ih na muškarcu može privući lijepa guza, široka ramena, seksi oči, ali i ruke. Riječ je o ženama koje na muškarcu uvijek prvo primjećuju izgled, na osnovi kojega i odlučuju hoće li se upustiti u daljnju komunikaciju ili ne. Za takve žene se kaže da su vizualni tipovi.

Ponašanje

Postoje i drugi tipovi žena, odnosno one kojima u oči upada ponašanje muškarca. 'Nema mi ništa neprivlačnije od nepristojnog muškarca. Ja uvijek prvo zapazim kako se on ponaša i meni je muškarac seksi ako se prema meni zna ponašati kao prema dami', priznala je 31-godišnja Chaterine. S njom se slaže nešto više od 20 posto žena koje su sudjelovale u istraživanju. One su otkrile da vole muškarce koji im otvaraju vrata, znaju reći 'hvala', 'oprosti', 'molim' i koji imaju druge pristojne manire. Riječ je uglavnom o ženama koje i same paze na svoje ponašanje pa im je važno da o tomu vode računa i njihovi potencijalni partneri.

Stav
'Meni je jako seksi kad muškarac uđe u prostoriju i svi ga primijete. To ne mora nužno biti lijep i zgodan muškarac, ali on ima stav i djeluje jako samouvjereno. Na takve muškarce odmah padam', otvoreno je izjavila 35-godišnja Martha. Kao osnovnu crtu privlačnosti kod muškaraca, izražen stav je navelo oko 25 posto žena. Obično je riječ o muškarcima koji su svjesni sebe, a svojom neverbalnom komunikacijom to znaju pokazati. Oni samouvjereno hodaju, a imaju i takve geste. Ženama to šalje poruku da je riječ o muškarcima koji znaju što žele, a mnogima je to privlačno jer im takvi partneri ulijevaju sigurnost.

Komunikacija

Oko 30 posto žena u istraživanju je otkrilo da im je kod muškaraca najprivlačniji način na koji komuniciraju. 'Obožavam inteligentne muškarce koji su elokventni i znaju lijepo komunicirati sa ženama. Jako mi je seksi kad mogu nešto naučiti od muškarca. Jednostavno volim muškarce koji znaju razgovarati', istaknula je 28-godišnja Amy. Ta osobina sviđa se i drugim ženama, ali sve su navele i da ne vole muškarce koji puno pričaju. Elokventni muškarci sviđaju se inteligentnim ženama koje vole imati ravnopravne partnere za razgovor. Privlače ih jer smatraju da bi s njima mogle ostvariti kvalitetnu i dugotrajnu vezu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi