ČAROLIJA LJETA

Želite upoznati Izrael? Dođite u Novalju

06.07.2011 u 14:08

Bionic
Reading

Svi koji žele saznati više o Izraelu, uživati u izraelskoj umjetnosti, kulturi, glazbi te delicijama, neće morati otputovati ovog ljeta u Tel Aviv, već mogu između 27. srpnja i 6. kolovoza posjetiti Novalju na Pagu

Projekt 'Čarolija ljeta– Izrael u Novalji' predstavili su danas na konferenciji za novinare veleposlanik Izraela u Republici Hrvatskoj Yossi Amrani te gradonačelnik Novalje Ivan Dabo.


Čarolija Izraela zajednički je projekt Veleposlanstva Izraela u RH i Grada Novalje kojim se građanima Novalje, brojnim turistima, ali i široj hrvatskoj javnosti kroz glazbu, film, umjetnost i gastronomiju želi predstaviti suvremeni Izrael.

'Otok Pag je destinacija koju posjećuje mnogo mladih ljudi iz cijele Europe, a mi želimo promovirati suvremeni Izrael upravo među mladima. Primarna ideja je bila dovesti najpoznatije izraelske DJ-eve na Zrće, no iz te se ideje naš koncept proširio na predstavljanje izraelske hrane, umjetnosti i plesa brojnim posjetiteljima najzabavnijeg otoka na Jadranu. Ovaj festival bit će atrakcija za sve posjetitelje Novalje te će ojačati i ekonomske veze Hrvatske i Izraela kroz turizam. Jedan od ciljeva ovog projekta je da se Novalja stavi na turističku kartu Izraela te da što više Izraelaca počne dolaziti u Novalju. Posebno se zahvaljujemo Plivi koja s nama dijeli našu viziju u promicanju izraelske kulture i umjetnosti te u jačanju ekonomskih veza između Hrvatske i Izraela', dodao je Yossi Amrani, veleposlanik Izraela u Hrvatskoj.

Tako će glazbenu scenu Izraela predstaviti dvije najpoznatije izraelske elektronske grupe, DJ Astral Projection i DJ Infected Mushroom. Za sve zainteresirane ovo je idealna prilika i za upoznavanje izraelske kinematografije - dobitnika brojnih nacionalnih, ali i međunarodnih priznanja poput filmova 'Slomljena krila', 'Noodle', 'Pitanje veličine' i Šlomijeve zvijezde.

'Iznimno sam ponosan što je Veleposlanstvo Izraela prepoznalo Grad Novalju jer je ovo izvrsna prilika da Novalja pokaže svu svoju ljepotu i brojnim izraelskim turistima, ali i da se ojača gospodarska suradnja Izraela i Grada Novalje', istaknuo je Ivan Dabo.

U sklopu projekta Čarolija ljeta – Izrael u Novalji izraelsku gastronomiju predstavit će eminentni izraelski kuhari, a osim slikarskih izložbi poznatih izraelskih umjetnika svi zainteresirani imat će priliku pogledati i izložbu izraelskih suvenira s vjerskom tematikom.