ALTERNATIVA CRNOJ

Zbog nje svaki stajling izgleda luksuznije: Izdvojili smo najljepše komade u najpopularnijoj boji sezone

20.11.2021 u 16:09

Bionic
Reading

Neutralna i diskretna, bež boja istaknuta na modnim komadima zrači luksuzom i bezvremenskim izgledom, stoga nimalo ne čudi njezina velika popularnost koju uživa iz sezone u sezonu i zahvaljujući kojoj je brojni proglašavaju novom crnom

Iako na spomen bež boje u modnom smislu brojni prvenstveno pomisle na bezvremenske balonere, kakve je proslavio britanski Burberry, ova 'dosadna' boja danas krasi mnoštvo odjevnih komada, modela obuće i modnih dodataka, a dovoljan dokaz tomu je i aktualna ponuda na policama dizajnerskih i high street trgovina.

Koliko je bež boja tražena na modnoj sceni, dovoljno govore nedavni podaci modnih tražilica Stylight i Lyst.

  • +18
Bež komadi Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

U odnosu na prošlu godinu, pretraga bež komada na Stylightu skočila je za 43 posto, a također je zabilježen skok pretraga za komadima u nijansama nude za 108 posto. S druge strane, Lyst od početka jesensko-zimske sezone iz mjeseca u mjesec bilježi značajan porast pretraživanja bež komada među modnim kupcima diljem svijeta.

  • +15
Bež boja u stajlinzima street style zvijezdi Izvor: Profimedia / Autor: Esmeralda Llaca / Shutterstock Editorial / Profimedia

Osim brojki, stajlinzi utjecajnih street style zvijezdi i influencerica s Instagrama također govore u prilog popularnosti te boje na modnoj sceni. Bež od glave do pete postala je nezaobilazna pojava tijekom tjedana mode u svjetskim prijestolnicama, a svojim modnim primjerom utjecajne street style zvijezde dokazuju zašto se smatra idealnom alternativom crnoj.

Poput nje, bež boja nosiva je cijele godine, ide uz gotovo sve i uspijeva izgledati dobro na svima. Kao najveću posebnost te boje brojni izdvajaju njezin luksuzan dojam koji daruje osmišljenim kombinacijama, a idealno se slaže s komadima u crnoj, smeđoj, sivoj ili bijeloj.

  • +21
Bež boja u stajlinzima street style zvijezdi Izvor: Profimedia / Autor: David Dee Delgado / Getty images / Profimedia