BOTTEGinA ZELENA

Od haljina do čizama: Izdvojili smo najljepše komade u hit boji godine

14.11.2021 u 17:06

Bionic
Reading

Iako je poznati institut za boje Pantone umirujuću sivu i optimističnu žutu proglasio bojama godine, modni svijet misli drukčije. Nijansi zelene boje, takozvanoj kelly popularnost ne prestaje rasti iz sezone u sezonu, a danas krasi gotovo sve modne komade koje možete zamisliti

Kao što je slučaj s brojnim aktualnim trendovima na modnoj sceni, popularnost zelene boje također se pripisuje talijanskoj kući Bottega Veneti i vizionarskom umu njezina dizajnera, Britanca Daniela Leeja.

Nismo se stigli ni okrenuti, a ova nijansa postala je jedna od ključnih boja i zaštitnih znakova ovog poznatog brenda koji, zahvaljujući 35-godišnjem Leeju, proživljava renesansu.

Nazvana Bottegina zelena, baš kao brojni drugi trendovi, infiltrirala se u bezbroj jeftinijih high street verzija, suvremenih dizajnerskih kreacija, pa čak i kolekcije drugih luksuznih brendova.

  • +18
Komadi u nijansi zelene boje nazvane kelly Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Danas gotovo da ne postoji modni komad koji se ne može naći u ovoj upečatljivoj nijansi zelene, a koliko je popularna, o tome dovoljno govore stajlinzi modnih infleuncerica i street style zvijezdi, koje ju najradije ističu u paru s crnim komadima.

Bottegina zelena boja danas je prepoznatljiva, baš poput njezina logotipa. Vješto oko modnih znalaca prepoznat će je jednako lako kao i Guccijevo dvostruko slovo G ili pak tradicionalnu tehniku šivanja kože, koju Bottega primjenjuje još od 60-ih godina.