BESPLATNI FOTOSEMINAR

Završila Fotosofia 7

05.07.2012 u 10:50

Bionic
Reading

Kroz nekoliko članaka tportal vam donosi detaljan prikaz ovogodišnje Fotosofije

Fotosofia je besplatni fotoseminar pod stručnim vodstvom Damira Hoyke, koji se pod generalnim pokroviteljstvom HTC-a i pokroviteljstvom kompanije Adobe održao od 24. lipnja do 1. srpnja u Termama Tuhelj.

Celebrity Day je dan kad se Terme Tuhelj pretvaraju u sastajalište velikog broja poznatih koji su tu došli kako bi seminaristima Fotosofije pomogli u realizaciji dviju tema - 'Portret' i 'Reportaža'.

'Realizirajući temu 'Portret' s celebrity modelima, seminaristi osim nadograđivanja svojih sposobnosti snimanja portreta treniraju i nadilaženje straha od komunikacije s poznatim osobama', kaže Hoyka. 'Beskrajno sam zahvalan kolegama iz šoubiznisa na dobroj volji da dođu u Terme Tuhelj i na strpljenju kojim seminaristima pomažu da se snađu u tom za njih izazovnom snimanju.'

Tako su se ove godine pred objektivom Hoykinih seminarista našli Hrvoje Šalković, Gordan Kožulj, Zuhra, Zoran Vakula, Mihovil Horvat, Tomislav Jelinčić, Boris Mirković, Adnan Novo, Goran Grgić, Robert Kurbaša, Ida Prester, Natko Zrnčić Dim, Luka Vidović, Rene Bitorajac i Luka Tomaš.

No nisu samo Hoykini seminaristi imali 'pune fotoobjektive posla'. Fotografski zadatak si je zadala i poznata TV voditeljica Ida Prester koja je Celebrity Day iskoristila kako bi ulovila najbolje kadrove za svoju prvu fotoizložbu. Fotografije će uskoro izložiti u online galeriji 'Poznati fotografiraju' na Hoykinom sajtu www.fotosofia.info

Idin omiljen motiv bio je Hrvoje Šalković, književnik i poznati globtroter koji je između dva svjetska putovanja došao na Fotosofiju biciklom. Za povratak u Zagreb morao je napumpati gume, i to po vrućini koju je uspješno predvidio najpoznatiji meteorolog Zoran Vakula. Kako se najbolje rashladiti na +35, svima je objasnio naš proslavljeni plivač Gordan Kožulj, koji je pokazao i kako izgleda plivački dvoboj Kožulj protiv Kožulja.

Koliko daleko ide susretljivost poznatih, možemo vidjeti iz niza otkačenih fotografija koje su seminaristi snimili, a na snimanju 'Reportaže' s malonogometnog turnira koje slijedi nakon završetka snimanja portreta i publika ima priliku upoznati celebrity modele.

Na turniru već tradicionalno uz ekipe HTV-a, RTL-a i Nove TV nastupaju i 'Prijatelji Fotosofije', ekipa sastavljena od poznatih osoba.