CREATIVE REPORTER

Završena potraga za kreativnim snimateljima i fotografima

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 19.06.2012 12:12
  • Objavljeno 19.06.2012 u 10:03
Izbor za Creative Reportera 4

Izbor za Creative Reportera 4

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Hrvatsko dizajnersko društvo i Nike priveli kraju potragu za najkreativnijim snimateljima i fotografima i pronašli hrvatskog Creative Reportera
Promo

Promo

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

U prostorijama Galerije Hrvatskog društva dizajnera održano je predstavljanje radova mladih fotografa i snimatelja koji su ušli u uži izbor natjecanja Creative Reporter.

Creative Reporter potraga je za mladim umjetnicima koji prateći Nike Chance turnir imaju priliku za stjecanje jedinstvenog iskustva u stvarnoj, izazovnoj okolini, intezivno učenje uz iskusne mentore i priliku za početak internacionalne karijere.

Nakon predstavljanja radova stručni žiri u kojem su bili direktor fotografije Stanko Herceg i Mara Bratoš odabrali su rad koji odlazi na veliko globalno finale u Barceloni.

Svojim snimateljskim vještinama i kreativnim sposobnostima uspio ih je zadiviti mladi Branko Banjac.

Projekt Creative Reporer kreativni je dio Nike Chance nogometnog turnira koji je okupio nekoliko desetaka timova koji su do zadnje utakmice vodili napete borbe.

Stvoren da podrži talentirane mladiće koji trenutno nisu u profesionalnom sportu, program 'Chance' će pružiti mladim nogometašima priliku da treniraju i igraju na najboljim sportskim terenima u svijetu nogometa, prikazujući svoje vještine pred elitnim trenerima i mentorima, da razviju i poboljšaju svoj talent sa jednim ciljem: da budu zapaženi.
Na hrvatskom turniru je bilo potrebno pobijediti ali i zadiviti scouting team vođen našim poznatim bivšim reprezentativcima Zvonimirom Soldom što je i uspjelo dvojici sretnika koji odlaze u Barcelonu na globalno finale pod mentorstvom svjetski poznatog Pepa Guardiole.

Pet odabranih Creative Reportera pratilo je natjecanje Nike Chance uz mentorstvo stručnog žirija HDD-a za fotografiju i film redatelja Dalibora Matanića, fotografkinje Mare Bratoš i snimatelja i fotografa Stanka Hercega.

Mladi fotografi i snimatelji, Branko Banjac, Dora Bilandžić, Ivan Đelmić, Maja Prgomet i Luka Travaš predstavili su nam snimljene priče o strastima nogometnog terena i najtalentiranijim mladim igračima na lokalnom turniru Nike The Chance.

Od mladih umjetnika tražilo se da uhvate snažnu, osobnu priču o strastvenom natjecanju, igri koja para živce i čiji ishod mijenja živote.

Autentična i originalna priča koja govori o bespoštednoj igri u kojoj mladi igrači dobivaju životnu šansu. Od fotografa i snimatelja tražilo se da budu na terenu i pokažu nam ne ono što mi sami vidimo već ono što vide oni.

Iako samo jedan odabranik odlazi na svjetsko finale u Barceloni I dobiva priliku pokazati svoje fotografske i snimateljske vještine pred renomiranim stručnjacima među kojima se očekuje i poznati redatelj Spike Lee, svi radovi biti će prikazani na ovogodišnjem Danu D.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi