BURLESKNA ZVIJEZDA KATHI KATZE:

'Zavest ću vas s dva slatka i seksi komada'

21.06.2013 u 11:00

Kathi Katze

Izvor: Promo fotografije / Autor: pepermint.hr

Bionic
Reading

Prvi festival Dolce Vita, koji će se održati od 21. do 23. lipnja u Rovinju, ugostit će, između ostalih, austrijsku zvijezdu burleske Kathi Katze s kojom smo porazgovarali prije njezina dolaska u istarski grad

Nakon što je oduševila izbirljivu publiku u pariškom kabaretu Crazy Horse, zavela kanadski dio slavnog Cirque du Soleil te izazvala ovacije svojim mjuziklom na njujorškom off Broadwayu, Kathi Katze stiže u – Rovinj.

Ta austrijska zvijezda burleske, umjetničkog imena Kalinka Kalaschnikow, nastupa na engleskom, njemačkom i francuskom jeziku. Obožava veseli swing i glamur ludih 30-ih i 40-ih, a svi koji se zateknu u Rovinju između 21. i 23. lipnja, obožavat će nju i njen šou.

'Na Dolce Viti ću nastupiti sa svoja dva slatka i seksi komada koji će se savršeno uklopiti u ozračje festivala', objasnila nam je na početku Kathi 'Kalinka' Katze, dodavši još malo pikanterija.


'Tijekom nastupa ću odbacivati dijelove odjeće, ali neće sve pasti. To i jest ključna razlika između striptiza i burleske'. Sasvim smo sigurni da će komadići koji ostanu na Kathi samo naglašavati i dodatno ukrašavati njen seksipil.

Kathino umjetničko (prez)ime Kalaschnikow sugerira raspucani šou, a i sama je na početku karijere u svojim nastupima koristila pištolje. 'Danas u nastupima koristim mnogo različitih rekvizita. Neki su slatki, neki mračni, a neki opako pomaknuti.'

U bogatoj burlesknoj karijeri Kathi je doživjela brojne zgodne i nezgodne, smiješne i lijepe trenutke, a jedan od najljepših trenutaka bio je kad je usred nastupa glazba iznenada stala i nastala je potpuna tišina. 'U toj tišini publika je počela pjevati prekinutu pjesmu kako bih ja mogla završiti nastup', prišapnula nam je Kathi, koja je prilično zadovoljna trenutačnom pozicijom burleske na plesačkom tržištu.


'Uz svu silu filmova i zabava koje se na nju na neki način referiraju, trenutačno je vrlo povoljno vrijeme za burlesku. No vjerujem da će za dobre i kreativne burleskne izvođačice uvijek biti posla', rekla je zadovoljno.

Kad smo kod dobrih izvođačica burleske, Kathi nema tek jednog favorita. 'Jako je puno odličnih plesačica, no većina ih nije poznata izvan burleskne scene. Volim raditi s njima i gledati njihove nastupe.'


Na kraju, dotakli smo se publike. Usprkos vrućim nastupima u kojima pada većina krpica, u gledalištima burlesknih izvedbi u većini su – žene. Kathi i na taj 'fenomen' ima spreman odgovor.

'Žene vole svjetlucave kostime i zabavne priče u nastupima. No ključni razlog brojnosti ženske publike je činjenica da na pozornici vole vidjeti samouvjerene žene koje slave svoju ženstvenost, ne razmišljajući o uobičajenoj društvenoj slici savršenog tijela', objašnjava nam Kathy Katze koja će svoj višestruko samouvjeren i izazovan šou održati u sklopu prvog heritage festivala Dolce Vita, od 21. do 23. lipnja u Rovinju

**********************
FestivalDolce Vita, održava se od 21. do 23. lipnja u Rovinju. Novi je festival koji slavi vintage kulturu u svim njezinim oblicima - glazbi, dizajnu, modi, plesu, hrani i, naravno, filmu. Povodom festivala svi korisnici MAXtv-a moći će uživati u kolekciji Dolce Vita u MAXtv Videoteci, koju čine filmski hitovi koji odražavaju duh slatkog života sredine 20. stoljeća: 'Gainsbourg – Opasne misli', 'Ljubav i moda', 'Državni neprijatelj br. 1' – prvi i drugi dio, 'Gangsterski odred', 'Kraljevstvo izlazećeg mjeseca' i drugi atraktivni naslovi.