PREVIŠE RUTINE

Zašto žene domaćice nemaju samopouzdanja?

17.01.2013 u 10:46

Bionic
Reading

Osam od deset žena domaćica smatra da im je svaki dan isti zbog obiteljskih obaveza te su zbog toga jako frustrirane, ali ne razmišljaju o povratku na posao

Znanstvenici u Velikoj Britaniji su proučavali svakodnevicu 2.000 žena koje su po zanimanju domaćice i zaključili da sve poslove rade kao po automatizmu.

Svakodnevni poslovi uključuju spremanje djece za školu ili vrtić, čišćenje kuće, kuhanje i vožnja djece na aktivnosti u poslijepodnevnim satima.

Jedino što je drukčije nego prije nekoliko desetljeća jest to da dosadu i rutinu razbijaju druženjem na društvenim mrežama. Zbog tog načina života, žene često gube samopouzdanje i ako ikada počnu razmišljati o povratku na posao, brzo odustanu, piše Daily Mail

Jane Scott Paul, direktor tvrtke AAT koja je radila istraživanje, smatra da se ženama koje odluče ponovno započeti karijeru to treba i omogućiti.

Istraživanje je također otkrilo da jedna od četiri majke jedino druženje i kontakte s ljudima ostvaruje preko društvenih mreža te se nada da će na taj način pronaći posao ili na kavi s prijateljima.

Tri četvrtine majki smatra da ih takav način života zatupljuje i osjećaju da su izgubile povjerenje u svoje društvene i profesionalne sposobnosti. Čak 45 posto majki prođe cijeli tjedan a da ne porazgovaraju s nekom odraslom osobom izvan obitelji.