LISTA NAJLOŠIJIH

Zašto je Miami najdepresivniji grad u Americi?

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 07.02.2012 10:12
  • Objavljeno 07.02.2012 u 10:12
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Premda nudi toplo sunce, beskrajne plaže i obilje vila vrijednih nekoliko milijuna dolara, prema najnovijem istraživanju upravo je Miami proglašen najdepresivnijim gradom u Sjedinjenim Američkim Državama

Inače jedno od omiljenih odredišta slavnih i bogatih, američki grad Miami trenutno se nalazi u stambenoj krizi, bori se s trenutno jednom od najvećih stopa kriminala, a njegovi stanovnici najduže putuju do posla. Upravo su ti podaci presudili da Miami zauzme prvo mjesto na Forbesovoj listi najdepresivnijih gradova u Sjedinjenim Američkim Državama, piše Reuters.

'Miami se može pohvaliti velikom količinom sunca i prekrasnom klimom, no ostali faktori ga čine poprilično depresivnim. Tu je jako vidljivo dvoslojno društvo – sjajni South Beach privlači slavne i bogate, no nejednakost između slojeva društva se znatno povećala u zadnjih nekoliko godina', objašnjava jedan od urednika Forbesa, Kurt Badenhausen.

Poredak na listi najdepresivnijih gradova temeljio se na čimbenicima kao što su stopa nezaposlenosti, stopa nasilnog kriminala, prihod stanovnika i visina poreza na imovinu. Na drugome mjestu najdepresivnijih gradova našao su se Detorit, a na trećem Flint, zahvaljujući sve lošijem stanju u automobilskoj industriji.

'Detroit i Flint se bore, stopa nasilnog kriminala je najviša u Detroitu, a cijene nekretnina su pale za 55 posto. Detroit zatvara škole i otpušta policajce. U posljednjih nekoliko godina čak su rušili kuće kako bi promijenili izgled grada', kaže Badenhausen.

U top pet najdepresivnijih gradova na svijetu mjesto našli su i West Palm Beach i Sacramento. Unatoč tome što se nalazi na prvome mjestu najdepresivnijih gradova, Miami i dalje nastavlja privlačiti poznate i bogate. 'Jedan posto Miamija radi fantastično, no za većinu njegovih stanovnika, koji zarađuju manje od 75 tisuća dolara na godinu, Miami je poprilično teško mjesto za život', dodaje Badenhausen.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi