VRAĆANJE STARIM LJUBAVIMA

Zašto bivši trebaju ostati bivši?

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 26.09.2011 08:46
  • Objavljeno 26.09.2011 u 08:00
prekid veze razvod slomljeno srce

prekid veze razvod slomljeno srce

Izvor: Guliver/Thinkstock / Autor: thinstock

Razmišljate o povratku staroj ljubavi? Jeste li zaboravili sve različitosti, nesuglasice i teške svađe? Istraživanja pokazuju da povratak bivšima u 99 posto slučajeva loše završava

Priznajte da vam je katkada palo na pamet da se vratite bivšoj ljubavi. Obično žene o tome razmišljaju kad su razočarane, tužne i usamljene. Onda taj poznati bivši zagrljaj izgleda toliko primamljivo jer je poznat, udoban i topao. Da, u određenom trenutku svima nam to padne na pamet, ali povratak bivšem nikada nije dobra ideja. Stručnjaci za ljubavne veze ističu kako povratak bivšima nikada ne završava dobro jer postoje razlozi zbog kojih je ta veza i prekinuta. Prije nego se konačno odlučite za

arhivski foto

arhivski foto

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Stvari oko kojih ste se svađali nisu netragom nestale

povratak bivšoj ljubavi, razmotrite razloge zašto to nikako nije dobra ideja.

Njegove sitne mane sad su iritantne
Kad se tek upoznali, njegove sitne mane vjerojatno su vam bile slatke. Njegovo vječno kašnjenje tada je možda bilo simpatično, a glasno žvakanje hrane neodoljivo. Znate i sami da to više nije tako. Nije bilo tako ni većinu veze. Vjerojatno su vam te stvari bile iznimno iritantne čim vas je prošla ona prva zaljubljenost. Zamislite koliko bi vam sada išle na živce njegove iritantne navike. To vjerojatno i sami znate duboko u sebi.

Način svađanja ostao je jednak

Ako mu se i vratite, ponovno ćete se svađati oko istih stvari i na isti način. On i dalje misli da ste vi kraljica prigovaranja, a ni vi niste zaboravili na njegovo djetinjasto i neodgovorno ponašanje. Parovi koji se nakon nekog vremena pomire, obično ulaze u novu epizodu veze koncentrirajući se samo na dobre stvari. No, one loše nisu isparile i bit će predmet svađe i prije nego što mislite. Zbog načina svađanja imat ćete deja vu.

Nema više privlačnosti

Svi mi još uvijek volimo svoje bivše na neki način. No, to ne znači da se još uvijek međusobno uzbuđujemo. Kemija s vremenom nestane. Možda katkada i mislite da tu još uvijek ima vatre, ali činjenica je da tinjanje pokojeg plama ne može spasiti vašu vezu. Priznajte si, privlačnost je uglavnom nestala i ne treba forsirati nešto

čega nema i čega bi u ponovljenoj epizodi ljubavne veze bilo sve manje i manje.

Oko nekih stvari nema kompromisa
Ljudi se pristaju mijenjati za dobrobit ljubavne veze. Kompromisi su normalni sastavni dio svake veze, a posebno su nužni u odnosu između muškaraca i žene. Međutim, postoje stvari oko kojih nema kompromisa i koje su za vas ili njega jako važne. Primjerice, ako vi jako želite dijete, a on ne, onda je to slijepa ulica u odnosu. Prije nego se vratite bivšemu, prisjetite se takvih velikih stvari oko kojih ne niste slagali. One nisu nestale preko noći.

Prisjetite se zbog kojih ste razloga prekinuli
Kada prođe određeno vrijeme, svi smo mi skloni prisjećati se uglavnom lijepih stvari. Baš zbog toga često pogrešno gledamo na naše prošle ljubavne veze. Prisjećamo se koliko smo bili sretni, kako nam je lijepo bilo i kako smo uživali. No, je li to baš tako? Zašto smo se onda razišli? Podsjetite se na razloge zbog kojih je veza prekinuta i ne vraćajte se dok nisu sigurni da su razlozi prekida nestali. Najčešće nikada ne nestaju.

Povratak bivšemu uvijek je loša ideja
U čak 99 posto slučajeva povratak bivšemu pokaže se kao nimalo dobra ideja. Riječ o statistici nastaloj na osnovu nekoliko istraživanja. Možda vam se ne sviđa to što čitate, ali tako je.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi