ZA BOLJI POČETAK

Zar ovo nisu najlakši savjeti za čišćenje organizma

07.01.2014 u 09:31

Bionic
Reading

Ako se osjećate premoreno, tromo, bezvoljno možda je vrijeme za detoksikaciju organizma, koju je i inače dobro napraviti nakon blagdana i slavlja

Donosimo vam jednostavne savjete kako detoksicirati svoje tijelo, a koji ne uključuju izgladnjivanje ili kompletnu promjenu životnog stila.

Svako je tijelo zaseban organizam, stoga ga slušajte i radite najbolje što možete te primijenite savjete koji mislite da vam trebaju. Ovog mini programa detoksikacije možete se držati jedan, tri i tjedan dana. Koliko smatrate da možete.

Odbacite alkohol i cigarete. Ako uz kavu ne možete bez cigarete, onda se na kratko odrecite i kave. Unos kave u svakom slučaju smanjite na dvije šalice ujutro.

Izbacite bijelo brašno i šećer.

Tih nekoliko dana izbacite meso. Držite se voća, povrća i orašastih plodova.

Prehrani dodajte puno vode i prirodnih sokova. Tajna je dobre detoksikacije u puno tekućine, stoga probajte  piti barem osam čaša dnevno.

Svakodnevnoj rutini dodajte malo vježbe. I 20 minutna šetnja dobar je izbor. Uostalom što god vam odgovara, samo da ste aktivni.

Odmorite se i meditirajte. Spavajte barem osam sati dnevno i budite u miru sami sa sobom, bez ometanja i stimulacije neko vrijeme.

SAVJET PLUS

Namirnice koje je dobro konzumirati

Jabuka čisti tijelo od toksina, lako je probavljiva, prirodni je antioksidans.

Zeleno povrće čisti organizam od raznih kemijskih otrova koji se sakupljaju u organizmu.

Limun pomaže eliminirati toksine iz organizma. Pun je antioksidansa.

Bijeli luk jača imunitet, čisti tijelo. Ima jako antibakterijsko i antivirusno djelovanje. Aktivira enzime koji potpomažu rad jetre.

Brokula stimulira proizvodnju enzima koji su odgovorni za detoksikaciju.

Kupus aktivira enzime u jetri potrebne za detoksikaciju organizma.

Ulja omega-3 - kad se držite programa detoksikacije, koristite ulja poput maslinova, avokadova, ulja lana, konoplje. Ova će ulja premazati crijeva i pomoći da se lakše eliminiraju toksini iz tijela.

Čaj od koprive od davnina je poznat kao sredstvo za čišćenje krvi.

Zeleni čaj prepun je antioksidansa, povećava funkciju jetre zbog posebne vrste antioksidansa.