SVILENKASTA KOŽA BEZ DLAČICA

Zaplovite s nama kroz povijest depilacije

11.04.2016 u 14:28

Bionic
Reading

Tko ne voli nježnu i glatku kožu, svilenkastu na dodir? Svaka žena stremi savršenstvu posebno kada je vanjski izgled u pitanju, što brigu o njezi kože čini jednim od glavnih prioriteta. Kako bi postigle svoj san o koži bez dlačica žene su od davnina smišljale načine kako da uklone neželjene dlačice.

U samim počecima depilacija je bila rezervirana samo za visoki stalež. Prvi brijači, koji su bili bakreni, pojavili se oko 3000.g. prije nove ere u Indiji i Egiptu. Uz brijače žene su koristile i šećernu pastu te razne kreme koje su rađene na bazi smole, bijelog vina, sušenog bršljana, octa, kozje žuči, zmijskog praha, magarećeg sala, krvi slijepog miša i sličnih sastojaka. Kasnije se javlja i jedna vrlo opasna krema na bazi arsena, živog vapna i vode, koja je čak mogla izazvati opadanje mesa, no ženama to nije bilo bitno što pokazuje koliko je tada bilo važno dostići toliko željeni ideal ljepote - svilenkastu kožu bez dlačica.

Brijač kakav danas poznajemo nastao je 1880. godine, no bio je više namijenjen muškarcima. Žene nisu dugo morale čekati brijač namijenjen isključivo njihovoj nježnoj koži. Brijač za žene dizajniran je 1915. godine. U devedesetima se također javlja i prvi ženski električni brijač, a zaživjele su i neke nove metode kao trake s hladnim voskom za depilaciju, depilacija vrućim voskom te lasersko uklanjanje.

Opcija je puno, a svaka žena za sebe treba izabrati najprikladniji način depilacije. U odabiru moramo voditi računa koju metodu primjenjujemo na kojem području tijela.

Nova Beiersdorfova studija 'Atlas dlačica'otkrila je karakteristike ženskih dlačica - naime, dlačice nisu iste na nogama, rukama, pazuhu i bikini području, a ni sama koža na tim područjima nije ista. Svako područje zahtijeva drugačiju njegu. Upravo je na tim saznanjima tim stručnjaka dizajnirao posebno osmišljenu Nivea Protect&Shave liniju za njegujuće brijanje za žene koja se sastoji od brijača s pokretljivim zglobom, gela za brijanje, gela za tuširanje i brijanje te losiona za tijelo nakon brijanja. Upravo je priprema, zaštita, depilacija i njega najbolji recept za svilenkasto glatku kožu bez dlačica.