NAJBOLJE I NAJGORE

Zaobiđite ove boje ako ne želite ptičju kakicu na autu

27.06.2012 u 09:58

Bionic
Reading

Ptice vole obilježavati naše automobile, potvrdilo je istraživanje koje je britanska trgovačka kuća Halfords provela na uzorku od čak 1.140 automobila u Brightonu, Glasgowu i Leedsu

Interesantno je da svi automobili nisu jednako popularni među pticama. Leteće napasti možda nemaju preferencije prema marki i modelu vašeg automobila, no budite sigurni da će primijetiti njegovu boju.

Stoga ako želite izbjeći svakodnevno uklanjanje ptičje kakice s vozila, izbjegavajte crvene i plave automobile koje su ptice tijekom istraživanja obilježile u 18, odnosno 14 posto slučajeva. Najmanje pažnje ptice obraćaju na zelene automobile - samo 1 posto kakice završilo je na automobilima te boje.

Ptičji izmet nije šala. Alkalna supstanca štetna je za vanjski premaz automobila te ju je potrebno ukloniti u što kraćem roku da ne bi ostavila traga na boji. Samo u Velikoj Britaniji vlasnici, navodno, potroše više od 800 milijuna kuna na popravke vanjskog premaza. Nekako sumnjamo, doduše, da je svaki od njih motiviran isključivo ptičjom krivnjom.