kućište za poželjeti

Zalman Z9 NEO PLUS: Vrhunsko kućište za male novce

13.11.2017 u 13:13

Bionic
Reading

Ovo midi-tower kućište nudi sve što se od njega očekuje – a košta manje od konkurencije

Zalman je brend uz kojeg ćete asocirati razne periferije – ali ne i kućišta. Da i to promijenio, ovaj ugledni korejski proizvođač nedavno je posve redizajnirao svoje modele kućišta i ponudio ih po cijeni nižoj od konkurenata. Rezultat je Zalman Z9 Neo Plus, mid tower koji plijeni pozornost već na prvi pogled: čistim linijama, vratima koje skrivaju pogled na ladice (i štite od buke: iznutra su presvučene materijalom koji upija zvukove), velikim prozorom s boka, svim neophodnim priključcima sprijeda gore i poklopcem s gornje strane.

Poklopac služi tome da još malko poboljša ventilaciju – a upravo na nju se mislilo kada se dizajniralo niz detalja. Iznutra su čak pet 120-milimetarskih ventilatora, raspoređenih tako da poboljšaju cirkulaciju zraka i dodatno rashlade najkritičnija mjesta. Zalman kućišta bez napajanja napravljeno je tako da osigurava dodatnu ventilaciju i za napajanje, kroz velike rešetke i filtar za prašinu na stražnjoj strani. Još veći filtar nalazi se s prednje strane, iza vrata.

Kućište Zalman Z9 ima mjesta za čak šest diskova (tvrdih, optičkih ili SSD-ova) a njih možete umetnuti bez alata, kao i za grafičku karticu širine čak 42 cm. Kabele ćete lako provući kroz gumene držače i pričvrstiti velcro­-trakama da ne smetaju protoku zraka.

Na internetu ćete lako naći mnoštvo recenzija Zalman Z9 kućišta, i uvjeriti se da nigdje ne dobiva manje od četiri zvjezdice. Uz crnu, nudi se i bijela varijanta (bijeli poklopac i vrata).