ŠTEDLJIVA BUDUĆA KRALJICA

Zahvaljujući sklonosti recikliranju Kate Middleton je u ovoj godini prepolovila vrijednost svoje nove garderobe

30.12.2021 u 19:09

Bionic
Reading

Vojvotkinja od Cambridgea opravdala je reputaciju štedljive modne ikone reciklirajući u 2021. godini više odjeće nego ikad, čime je prepolovila iznos potrošen na novu garderobu u odnosu na prošlu godinu

Vrijednošću nove odjeće Kate Middleton pozabavili su se u rubrici Femail britanskog Daily Maila, zbrajajući vrijednost odjeće koju je Kate nosila na službenim angažmanima, uzimajući u obzir samo one odjevne predmete koje prije toga nije nosila u javnosti.

Cijena odjevnih predmeta šivanih po narudžbi je procijenjena, a plaća li vojvotkinja uvijek punu cijenu za odjeću, ili na nju dobiva popuste, nije sasvim jasno.

Ukupna vrijednost svih novih odjevnih predmeta koje su prebrojali na 39-godišnjoj vojvotkinji od Cambridgea ove godine iznosi 48.845 funti (oko 438 tisuća kuna).

Radi se o gotovo upola manjem iznosu potrošenom za novu garderobu nego prethodne 2020. godine, kada je Kate za novu odjeću dala 93.914 funti. Ovogodišnji iznos također je i najniži tijekom posljednjih godina.

  • +17
Kate Middleton u recikliranoj haljini Jenny Packham Izvor: Profimedia / Autor: David Hartley / Shutterstock Editorial / Profimedia

U 2019. Kate je ukupno na garderobu potrošila 103.075 funti, 2018. je bila nešto štedljivija i potrošila 68.334,23 funte, a najviše do sada potrošila je 2017. godine, kad je za garderobu dala 119.000 funti.

Ove godine Kate se najviše isprsila u rujnu, kad se na premijeri Bondovog filma 'Za smrt nema vremena' pojavila u haljini po mjeri Jenny Packham, čija je vrijednost 4.000 funti.

  • +9
Kate Middletonu novoj haljini Jenny Packham Izvor: Profimedia / Autor: Jack Hill/WPA Pool / Shutterstock Editorial / Profimedia

Međutim, iako je i ove godine u svoj ormar ubacila nešto proizvoda luksuznijih i skupljih modnih brendova, za kraljevske je angažmane iz tog istog ormara reciklirala odjeću kao nikad do sad pa se u novoj odjeći od glave do pete pojavila vrlo rijetko, tek četiri puta.

Vjeruje se kako troškove Kateine garderobe za 'poslovne' angažmane pokriva princ od Walesa kroz svoj službeni kućni proračun, kojega financira vojvodstvo Cornwall.