KRUMPIRIĆI I SENDVIČI

Zagrepčani uživaju u brzoj hrani

09.07.2014 u 18:58

  • +5

Sve više poklonika fast fooda

Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic

Bionic
Reading

Užurban način života, posebno onaj u gradu, itekako utječe na kvalitetu prehrane. Nije stoga čudno da u nedostatku vremena vrlo često posegnemo za brzim rješenjima koja nisu uvijek i najzdraviji izbor

Konzumiranje brze hrane popularno je i na zagrebačkim ulicama, o čemu svjedoče i fotografije iz strogog centra metropole. Zagrepčani uživaju u krumpirićima, sendvičima, hamburgerima - tek rijetki u kuhanom kukuruzu. Fast food - tako dostupan i tako fin.


Fast food engleski je termin za hranu koja se vrlo brzo priprema i servira, a uz to je relativno jeftina. Ona se ponekad naziva i junk food (što bi u prijevodu značilo hrana-smeće). U svijetu su posebno popularni mesni hamburgeri te pomfri, to jest prženi krumpirići.

No iako neki nutricionisti i zagovaratelji zdrave hrane smatraju da treba izbjegavati prženo, drugi tvrde da sve što je umjereno ne može škoditi i da se čovjek ne treba odricati nijedne vrste hrane ukoliko mu ona odgovara i ukoliko ne pretjeruje.

Vjerojatno ćete teško naći osobu koja ne uživa u bar jednoj od ovih nezdravih namirnica. Prženi krumpirići, sendviči i hamburgeri vjerojatno su se našli bar jednom na jelovnicima svih nas, a ionako je važno imati mjeru. U svemu, pa i u hrani.