1.500 LITARA

Zagreb vlasnik najvećeg cappuccina na svijetu

01.09.2012 u 15:42

Bionic
Reading

Najveća do sada napravljena šalica tvrtke Julius Meinl trebala bi biti napunjena capuccinom u svrhu postavljanja Guinnessovog rekorda

Na zagrebačkom Trgu bana Jelačića tvrtka Julius Meinl pokušala je napuniti cappuccinom najveću šalicu na svijetu i time su upisati u Guinnessovu knjigu rekorda, što je im je, izgleda, i uspjelo

U svakoj zemlji borba za što bolju poziciju u prodaji kave nije samo stvar prestiža, već i dokaz da ste uspjeli svojim proizvodima osvojiti milijune onih koji svakodnevno uživaju u ispijanju najpopularnijeg pića današnjice. Ni Hrvatska nije izuzetak jer veliki broj svjetskih brandova pokušava na hrvatskom tržištu pronaći put do vrha i postići standarde bolje od konkurencije.

Iako je prvotni plan bio da se u veliku šalicu koja se nalazila na pozornici glavnog zagrebačkog Trga ulije čak 1500 litara najpopularnijeg pića na svijetu, odlična prolazna vremena, velika volja barista i savršena ukomponiranost i organizacija samih timova, pomakla je granicu te je skuhano nevjerojatnih 17.000 šalica cappuccina, što je u na kraju dovelo do rekordnih 2012 litara cappuccina, a za što je bilo potrebno preko 220 kilograma kave i 1700 litara mlijeka. Ovom brojkom postavljen je impresivan Guinnessov rekord, a Julius Meinl je na najbolji mogući način obilježio 150. godina svoga postojanja.

Cijelo događanje, obogatio je i vrlo zanimljivi i atraktivan glazbeni program, pa su se tako na pozornici izmjenjivali mnogobrojni umjetnici, a posebnu pažnju privukli su Borna Šercar trio kojem se pridružila u izvrsnoj volaknoj izvedbi Sabrina te Gudački kvartet Porin. Jedan od vrhunaca cijelog događanja bio je kada je gospodin Thomas Meinl uručio ček u iznosu od 20.000 kuna gospođi Dariji Udovičić Mahmuljin ravnateljici centra Mali Dom, volonterskog centra za rehabilitaciju djece i mladeži. Ovim svečanim činom Julius Meinl je pokazao i svoju humanu stranu, pokazujući da intenzivno sudjeluje u radu društva želeći pomagati onima kojima je to najpotrebnije, konstantno ulažući u programe za pomoć djeci i mladima.

Postavljanjem novog Guinnessovog rekorda Julius Meinl postavio je i nove standarde, jasno pokazujući da sa svojim proizvodima ponovo ima želju polagano se probijati na hrvatskom tržištu kave.

Vrijednim konobarima i okupljenom mnoštvu pomogle su i Tatjana Jurić i Sandra Bagarić koje su vodile program.