CARSTVO ČOKOLADE

Zagreb Coffee & Chocofest završava Dječjim danom

09.02.2014 u 11:41

  • +2

Zagreb Coffee&Chocofest završava Dječjim danom

Izvor: Promo fotografije / Autor: Zagreb Coffee&Chocofest

Bionic
Reading

Coffee & Chocofest prikladno završava Dječjim danom - ipak je čokolada njihova domena

Zagreb Coffee & Chocofest završava Danom u cijelosti posvećenom najmlađima. Nedjelja djeci garantira umazane prstiće, musava usta i širok osmijeh! Dječji Mak teatar izvodi 'Čarobni Choco Show' predstavu-radionicu za djecu, a u dječjoj gastro radionici izrađuju se figurice od ticino mase za ukrašavanje kolača i u kojoj mogu sudjelovati djeca po prijavi.

Poslijepodne, oni malo stariji mogu sudjelovati u radionici 'Za nju i njega' u kojoj kuhaju Jadrana Ćurković & Dino Bebić. O 'Kavi i čokoladi - za i protiv' govorit će nutricionist Branimir Dolibašić. Potom Mak teatar nastavlja s predstavom 'Čarobni Choco Show', da bi večer počela degustacijom koktela od kave francuskog prvaka u pripremi kave - bariste Anthony Calvaza iz Cafes Richarda. Dakako, posjetitelji mogu pogledati i ART program Zagreb Coffee & Chocofesta! Karen Eland umjetnica iz SAD-a, uživo slika kavom i čokoladom, a albanski umjetnik Saimir Strati završava svoj mozaik od zrna kave različitih boja, a inspiracija mu je Picasso!

Zagreb Coffee & Chocofest organizirao je i svoju tradicionalnu humanitarnu akciju. Ovoga puta pomoći će Dom za starije Sveta Ana u Sopotu te Dom za djecu s posebnim potrebama u Sloboštini kojima je jedan od partnera Festivala donirao ukupno 20 torti koje će uručiti po završetku Festivala u petak, na Valentinovo - 14. veljače!

Uz Zagrepčane, Festival su organizirano posjetili i gosti iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, do čak onih iz dalekog Japana, Kine, SAD, Španjolske i drugih zemalja! Svi oni došli su probati egzotične čokolade, kave i slastice iz Hrvatske i cijeloga svijeta, koje većina još nikada nije probala!


Program za 9. 2. - DJEČJI DAN:

- 10-21 h ART program: Karen Eland (SAD) - crtanje kavom i čokoladom; Saimir Strati (Albanija) - izrada mozaika od zrna kave

- 10-11 h Mak teatar: Čarobni Choco Show i Dječja Čarobna Choco radionica

- 11-13 h Dječja gastro radionica by Dora usluge - izrada figurica od ticino mase za modeliranje

- 15-16 h Gastro.hr radionica za nju i njega: Jadrana Ćurković & Dino Bebić

- 17-18 h Predavanje „Kava i čokolada - za i protiv“ Branimir Dolibašić, nutricionist, Ordinacija.hr

- 18:00 h Mak teatar: Čarobni Choco Show

- 19-20 h Cafes Richard: Demonstracija Coffee Cocktails by Anthony Calvaz (Francuska)