LOKALNE NAMIRNICE I SUPER GLAZBA

Zadrani od danas mogu uživati u slasnim burgerima na prvom Zadar Street Food Festivalu

30.09.2020 u 19:18

Bionic
Reading

Zadrani će od danas moći uživati uz glazbeni program domaćih DJ-a i jelima koje karakterizira brza priprema, ali vrhunske, kvalitetne i lokalne namirnice. Uz Beach Bar Bamboo na Puntamici otvorio se prvi Zadar Street Food Festival

Festival će biti otvoren u srijedu i četvrtak od 16 do 23 sata, u petak od 16 do 24 sata, a u subotu i nedjelju od 11 do 24 sata. Održavat će se uz poštivanje svih epidemioloških mjera. Ulaz je besplatan, a iz organizacije su najavili:

Eat on the Street

Za sve kojima je pizza cut asocijacija na street food. Nećemo služiti to, ali morate probati Salsa Rossa pinsu, jelo starih Rimljana s 3 vrste brašna – pšeničnim, sojinim i rižinim, puno laganija od pizze, s manje ugljikohidrata, masti, soli i kalorija. Ljeto i sezona kupaćih su možda završili, ali bit ćemo još u kratkom.

Meet the Meat – nice meating you!

Burger od čiste junetine je vladar ulične hrane, a na festivalu ćete ih jesti u svim mogućim i nemogućim kombinacijama; sa finim domaćim umacima, tartufima, pancetom, jajetom, orasima, camembert, brie i cheddar sirevima, pomidorom, rikolom i ostalim što nađemo u vrtu – sve svježe ubrano za festival. Doći će čak i u vege verziji, za koji nije nastradala nijedna kravica prilikom izrade. Burgere će ručno raditi zadarski najbolji specijalisti za meso iz OX meat&eat, roštiljat će se na PIK grill house, Hedonist donosi svoj New York burger, a Burgers&More predstavlja lokalpatriotski Zadar burger s potpisom jednog od najboljih hrvatskih chefova i strogog suca Masterchefa i 3,2,1…kuhaj, Toma Gretića, osmišljen specijalno za ZSFF.

Burgeru će opasnu konkurenciju praviti svinjetina u Kung pao izdanju i s dan dan rezancima Magura, katsu piletina za cure, a na Pikovoj kućici zamirisat će na Advent uz gurmanske kobasice prekrivene svježim zeljem i pečenicu. Kakvo je vrijeme zadnjih dana, možda bude i snijega. Hedonist donosi pravi hedonistički doživljaj i hommage svim pirevima koji se ove godine nisu mogli održati – janje koje će glumiti kravicu u janjećem burgeru, a svinju u janjećem hotdogu. Janjetina nije baš dijetalna da se ne lažemo, ali idealna za griješiti s njom na cheat day. Nećemo reći salati da ste je prevarili.

  • +7
Prvi Zadar Street Food Festival na Puntamici Izvor: Cropix / Autor: Jure Miskovic / CROPIX

Meet the Fish

Delimaris će u dubokom ulju frigati srdele, gavune, lignje, kozice i druge plodove Jadranskog mora – dalmatinska kuhinja u svom najboljem redizajnu, servirana s domaćim čipsom. Za sirove strasti pobrinut će se Maguro street sa tuna poke. Tuna će se zamotati i u Delimarisov tortilja wrap i ušuškati uz teriyaki umak.

Meet the Sweet

Bit ćemo dobri domaćini, pa ćemo vam slatko spremiti i za doma. Vrhunski talijanski sladoled by Kavana Danica odsada možete odnijeti u novim kutijicama, slatkim skoro kao njihov sadržaj. Premijera ekskluzivno na festivalu.

Meet, Repeat & Delete

Očekujemo da ćete na svakoj kućici tražiti repete, ali znamo da će to biti pravilo na Wine House (ne Amy, kućici zadarskih vinara), Bamboo Coctail&Gin Baru, za Staropramen i Grif pivo. Što da vam kažemo, pazite što radite i dođite biciklom.

Meet the Beat Ritam druženja će određivati svaki dan drugi DJ. Odmah da kažemo, ne primaju glazbene želje i ne može Mišo ni Rozga (ništa protiv Miše, pozdrav Jelena).