OMILJENI OBROK

[VIDEO] Tražite nešto novo čime biste obogatili hamburger? Poslušajte savjet profesionalnog kuhara

04.09.2020 u 16:12

Bionic
Reading

Hamburgeri su vrlo popularna hrana. Sve što vam treba je mljevena govedina, sir, salata i rajčica. No, kad vam isti okus dosadi, možete uvijek pribjeći novim prilozima

Business Insider razgovarao je s profesionalnim kuharom Hughom Achesonom i pitao što bi preporučio ljudima koji žele poboljšati ili promijeniti okus svojih hamburgera.

Temeljni savjet koji je Acheson imao bio je odabir mesa. Važno je odabrati koji komad mesa ćete samljeti. Acheson preporuča govedinu s oko 15 do 20 posto masnoće.

Među najjednostavnijim načinima kako učiniti svoj hamburger ukusnijim je slanina. Trebali biste je skuhati prije pečenja.

Naravno, luk je uvijek dobrodošao u hamburgeru, neki bi čak rekli obavezan. Možete ga karamelizirati prije stavljanja u hamburger. No, ako želite iznenaditi nepce, probajte u hamburger staviti tanko narezane gljive.

Umak Worcestershire dat će oštriji okus hamburgeru. Ako dodate malo maslinovog ulja, meso se neće zalijepiti za podlogu kad ga pečete, a meso će dobiti dodatnu teksturu.

Drugi popularni umak za hamburgere sastoji se od kiselog vrhnja, majoneze, malo javorovog sirupa, malo kečapa, češnjaka, soli, papra i limunovog soka.

Sitno narezan ili protisnuti češnjak može se staviti direktno u mljeveno meso, ili pomiješati s rastopljenim maslacem i zatim tako staviti na meso prije pečenja.

Kad pečete meso, važno je dobiti dobro pečenu vanjštinu i manje pečenu unutrašnjost. Odabir kruha ili peciva u koji ćete staviti sastojke također je vrlo važan za dobar hamburger.

Plavi sir također je jedna od zanimljivih mogućnosti, kao i kriške avokada ili ananasa. Neki ljudi u hamburger stavljaju i jaje na oko.