hit u cannesu

Zabranili su im tenisice, a one su stajlinge 'spasile' ovim savršenim cipelama

26.05.2024 u 19:45

Bionic
Reading

Kada je riječ o odijevanju u Cannesu, mnogi će bez puno razmišljanja reći: što više potpetice, to bolje. Ali – ne nužno, pogotovo kada pogledate ove cipele koje spajaju eleganciju i udobnost zahvaljujući mini potpetici i retro detaljima

Iako je su u središtu Filmskog festivala u Cannesu filmska ostvarenja, stajlinzi i modne kombinacije koje se viđaju na i oko crvenog tepiha svakako su u fokusu. Mnogima je i ove godine zasmetao strogi dress code koji nalaže nošenje visokih potpetica.

Naime, strogi dress code, koji se odnosi i na obuću, prema službenoj web stranici zabranjuje svima omiljene tenisice, što već godinama izaziva burne reakcije. Ali poznate uzvanice reinterpretirale su ga na svoj način te su ove godine posegnule za najekscentričnijim verzijama cipela na petu. No, dok su neke bile vrlo kreativne, poput Grete Gerwig s Tabi cipelama, Lily Gladstone s robusnom i grubom siluetom cipela, Jane Fonde s metalik Mary Jane balerinkama brenda Margaux ili pak Sienne Miller koja se posegnula za cipelama na petu sa zlatnim prednjim dijelom s jasno oblikovanim prstima, što je prepoznatljiv dizajn luksuzne kuće Schiaparelli.

  • +3
Selena Gomez Izvor: Profimedia / Autor: Aissaoui Nacer / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

A za razliku od njih, neke dame su zaigrale na kartu elegancije i u punom sjaju iskoristile sav stil i udobnost cipela s kitten potpeticama.

Tako je Selena Gomez slobodno vrijeme iskoristila za odlazak u kupovinu i večeru, a za tu prigodu odjenula je chic komplet suknje i veste ukrašene volanima i velikim gumbima. Ovaj damski look podigla je odličnim izborom cipela – crno-bijelim slingback sandalama čiji dizajn potpisuje Roger Vivier.

Hunter Schafer Izvor: Profimedia / Autor: SGP / ddp USA / Profimedia

Slingback sandale i ove sezone snažno su popularne, a predstavljaju dojmljiv spoj chic elegancije i udobnosti koja baš nikada ne iznevjeri. Za istim cipelama, ali u drugoj boji posegnula je i Hunter Schafer. Američka glumica nosila je tako žutu verziju Roger Vivier slingback sandala s kitten potpeticama Vivienne Westwood uz cvjetnu haljinu bez naramenica i crvenu torbicu.

Slingback cipele francuskog brenda spajaju stil s udobnošću, dok šiljasti oblik vrha i detalji kopče daju ovom stilu retro štih – doista izgled za sve prilike, uključujući i Cannes.