U KINESKOJ ŠKOLI

Zabrana fizičkog kontakta među tinejdžerima

  • Autor: N.LJ.J.
  • Zadnja izmjena 29.01.2011 12:24
  • Objavljeno 29.01.2011 u 11:00
kineski par vjenčanje svadba kina

kineski par vjenčanje svadba kina

Izvor: Corbis / Autor: Lisa B.

U kineskom gradu Chengdu u srednjoj školi zabranili su muškim i ženskim studentima da se previše fizički približe jedni drugima

Učenicima je rečeno da se ne smiju približavati na više od 50 centimetara jedni drugima. Ako se muški i ženski učenici približe više od dopuštenog, prvo će im nastavnik koji ih je primijetio dati usmenu kaznu, a ako se to ponovi, dobit će i službeni ukor od škole. U najgorim slučajevima čak je moguće učenike koji su napravili taj prekršaj izbaciti iz škole.

Učenici koji će imati više prekršaja, što znači češće se približavati suprotonom spolu na manje od jednog metra, riskiraju upis u najbolja državna sveučilišta, pa čak i ulazak u komunističku partiju.

Taj je program dobio zeleno svjetlo kineskog ministarstva obrazovanja. Kažu da se time želi vratiti pristojnost među kineske mlade ljude.

Usto, mlade će se u školi učiti kako se ponašati prema drugima, kako komunicirati, kako se ponašati za stolom. Također, uči ih se da gostima treba dati čaj koji je natočen do dvije trećine šalice. Nadalje, pristojna udaljenost između pripadnika muškog i ženskog spola trebala bi biti od 80 do čak 100 centimetara.

Inače, ponašanje mladih Kineza sve više šokira starije pripadnike društva. Tako je prošle godine mladi par izbačen iz autobusa jer su pokazivali fizičku naklonost jedno prema drugome.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi