TAKO CHIC

Zaboravljeni trend vraća se u velikom stilu: Nakit u ovoj boji viđat ćemo posvuda

19.03.2024 u 15:03

Bionic
Reading

Modni dodaci poput nakita u stanju su i najobičniju odjevnu kombinaciju odvesti na sasvim novu razinu, a sudeći po nadolazećim kolekcijama vodećih bendova u svijetu mode, na velika vrata vraća se ovaj zaboravljeni trend nakita

‘It’ komadi nakita koje će brojne fashonistice u narednim mjesecima poželjeti dodati u svoju kolekciju nesumnjivo su oni od crnog emajla, smole i oniksa koji se sjajno uklapaju u estetiku minimalizma.

Crni nakit, kakav je postao simbolom žalosti u vrijeme vladavine kraljice Viktorije nakon smrti njezinog supruga Alberta 1860. godine, turobnih konotacija riješio se do te mjere da je postao dijelom svečanih i chic izdanja.

Crna se posljednjih tjedana pronašla u središtu pozornosti zahvaljujući novim kolekcijama vodećih brendova, namijenjenih novoj sezoni jesen/zima.

  • +49
Valentino FW24 Izvor: Profimedia / Autor: firstVIEW / Shutterstock Editorial / Profimedia

Veličanstvenoj crnoj, dizajner Pierpaolo Piccioli na čelu modne kuće Valentino posvetio je čitavu kolekciju, a crnom bojom obojao je i modne dodatke predvođene naušnicama statement izgleda.

Efektne naušnice u crnoj boji, u nadolazećim kolekcijama istaknuli su i brendovi poput francuskog Balmaina, Muglera i talijanskog Fendija, pa se sa sigurnošću može tvrditi da će ove godine ostaviti značajan trag na modnoj sceni.

Bezvremenski, moćan i neosporno elegantan, crni nakit već je osvojio brojne dame iz svijeta slavnih, kao i street style zvijezde.

Uvijek spremna za modna eksperimentiranja, glumica Tracee Ellis Ross nakit crne boje istaknula je u nekoliko prigoda na crvenom tepihu tijekom nove sezone nagrada u Hollywoodu.

Tracee Ellis Ross Izvor: Profimedia / Autor: Tammie Arroyo / AFF-USA.com / PA Images / Profimedia

S druge strane, američka 'it' djevojka Kendall Jenner istaknula ga je u paru s vječnim klasikom - malom crnom haljinom - na ulicama Los Angelesa.

Početkom ožujka, glumica Zoe Kravitz osvanula je u totalno crnom looku s potpisom brenda The Row, na promociji knjige 'Barbie™: The World Tour', a uključivao je efektne naušnice od crnog žada.