STREET STYLE FAVORITi

Zaboravite na klasične sambice, ove tenisice dominirat će proljetnom sezonom

15.03.2024 u 05:56

Bionic
Reading

Sportska obuća posljednjih godina doživjela je pravi revival. Tenisice se nose u uredu, u šetnji gradom, a kombiniraju se uz suknje, haljine, pa i odijela. Idealne su za varljive proljetne dane i savršen izbor za ovogodišnje proljetne trendove

Uz mnogobrojne retro modele tenisica i reinterpretacije klasičnih modela, ovog proljeća stiže nam nekoliko novih dizajna te već sad uživaju status najpoželjnijih modnih komada.

Retro tenisice koje ćemo viđati posvuda Izvor: Profimedia / Autor: tportal.hr

Šest trendova tenisica koji će dominirati proljetnom sezonom

Tenisice inspirirane blokecore estetikom

Modeli tenisica čija silueta podsjeća na kopačke trend su koji na modnoj sceni živi na krilima estetike blokecore, a najviše je preferiraju pripadnici generacije Z okupljene na TikToku.

Vjetar u leđa svojom suradničkom kolekcijom s njemačkim Adidasom udahnula joj je britanska dizajnerica Grace Wales Bonner, lansiravši najpoželjnije verzije sambica s detaljem velikog preklopnog jezika i zanimljivim dizajnerskim rješenjima.

Adidas x Wales Bonner Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Žute tenisice

Popularnost koju je proteklih sezona na modnoj sceni ostvario žuti model Mexico 66 s potpisom japanskog brenda Onitsuka Tiger snažno je utjecala na novu popularnost žutih modela tenisica općenito.

Gotovo da ne postoji sportski brend koji danas ne nudi žute verzije tenisica, najpoželjnije u retro izdanju, a svoju dominaciju uvjerljivo nastavljaju u proljetnim mjesecima.

'Tatine' tenisice

Koliko god na modnoj sceni jačale tenisice uske siluete u retro izdanju, 'tatinim' tenisicama ne pada popularnost. Najpoželjnije verzije i dalje su modeli s potpisom bostonskog New Balancea, a novim predmetom žudnje postale su verzije iz njihove suradničke kolekcije s talijanskim brendom Miu Miu.

New Balance x Miu Miu Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Minimalističke tenisice

Bijele tenisice provjereni su klasik u svijetu obuće i stoga zapravo nikad ne izlaze iz mode, no postoje određene siluete i brendovi čija popularnost pada ili raste, ovisno o sezoni i modnim strujanjima. Niske verzije bijelih tenisica retro šarma dominirale su protekle godine nošene s drapiranim hlačama, lepršavim haljinama ili odijelima strogog kroja, a u prvom redu riječ je o klasičnoj verziji legendarnih sambica.

  • +16
Bijele tenisice Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Modeli Adidasovih tenisica u vedrim bojama

Sambice u klasičnoj kombinaciji boja ove proljetne sezone ustupaju mjesto verzijama u hrabrim i svijetlim nijansama, kakve dominiraju modelima Gazelle i Spezial.

Možda zbog njihovog vintage šarma, možda zbog nijansi koje podižu dopamin, ove svijetle dugine boje stiliziraju se uz sve, od odijela do ljetnih haljina, i odjednom poželimo nabaviti par u svim bojama.

  • +8
Adidas Handball Spezial Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Tehničke tenisice

Sportske tenisice, točnije modeli namijenjeni aktivnostima u prirodi, i dalje se nalaze visoko na listi trendova. Modeli brendova Salomon, Asics i Hoka ne prestaju intrigirati ljubiteljice mode, a njihovoj poželjnosti uvelike pomažu suradničke kolekcije s renomiranim dizajnerskim brendovima.

  • +4
Salomon - tenisice Izvor: Promo fotografije / Autor: Salomon Promo