RETRO LOOK

Zaboravite na uglate ili mačkaste modele sunčanih; evo koje su apsolutni hit ove sezone

08.03.2021 u 12:28

Bionic
Reading

Sunčane naočale su modni detalj bez kojeg zaljubljenice u modu ne mogu, a ukoliko ste u potrazi za zgodnim dodacima ovoga proljeća, trebate znati kako će sve biti u znaku pomalo zaboravljenog modela

Sunčane naočale davno su nadišle svoju primarnu funkciju zaštite očiju od jakog sunca te su danas jedan od najomiljenijih modnih detalja.

Trendovi se stalno mijenjaju pa se nakon dominacije uskih modela nadahnutih 'Matrixom', kakvi su bili hit u 90-ima, ili zavodljivih retro 'mačkastih' varijanti, sad najavljuje povratak modela okruglih okvira na tragu popularnih lenonica, koje su obilježile pokret djece cvijeća u 60-ima.

  • +3
Nina Dobrev Izvor: Profimedia / Autor: LESE / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Bivši član Beatlesa John Lennon nije se odvajao od sunčanih naočala s tankim okvirima od žice te je postao sinonim za takve modele. Njihova je popularnost opadala, no ove sezone vratile su se na modnu scenu na velika vrata.

Mlada glumica Nina Dobrev, koja se proslavila ulogom u popularnoj seriji 'Vampirski dnevnici', pokazala je kako ni ona nije imuna na ovaj trend pa je svoje cool dnevno zdanje, crnu hudicu s logom serije 'Prijatelji' i kožne hlače, upotpunila okruglim crnim sunčanim naočalama koje nose veselu vibru nekih prošlih vremena.

Ovaj retro stil, koji nas podsjeća i na razdoblje ljetnih festivala, nikad nije bio privlačniji pa možete birati između malih ili velikih okvira, u bojama, ukrašenih sitnim detaljima...

Sunčane naočale veliki su ovosezonski hit, a njihova je prednost i to što je njihov oblik puno mekši i čini lice nježnijim u odnosu primjerice na trendove uglatih okvira, poput onih u obliku šesterokuta koji je donedavno bio must have.