NEVIĐENI KONCEPT

Prije nošenja potrebno ih je spaliti: Sada svi govore o ovim 'ružnim' tenisicama za trčanje

08.03.2024 u 13:28

Bionic
Reading

Da mašta ne poznaje granice, dokazao je japanski Asics u suradnji s američkim brendom Airei. Zajedno su zamislili inovativan koncept - tenisice koje je potrebno zapaliti prije no što ih odlučite nositi

Proizvođači sportske opreme neprestano smišljaju neke nove i uzbudljive koncepte tenisica.

Amerčki Nike predstavio je model HyperAdapt 1.0 sa samovezujućim mehanizmom, dok su E-vone tenisice francuskog brenda Eram stvorene za seniore, stvarajući uzbunu u slučaju pada. S druge strane, brend Under Armour predstavio je model koji prati fizičku aktivnost, pa se slobodno može tvrditi da su tenisice postale pravim igralištem za tehničke i tehnološke inovacije brendova.

Retro tenisice koje ćemo viđati posvuda Izvor: Profimedia / Autor: tportal.hr

Japanski Asics ove je godine uspio otići korak dalje, iznenadivši javnost s potpuno novim konceptom tenisica osmišljenim u suradnji s američkim brendom Airei.

On nema za cilj poboljšati našu udobnost ili optimizirati sportsku aktivnost, ali s druge strane poziva na iznenađujuće iskustvo paljenja tenisica prije navlačenja na stopala.

Tenisice sa zapaljivim prvim slojem

Spomenuti koncept zaživio je na prepoznatljivom Asicsovom modelu tenisica, Gel-Quantum Kinetic, na način da su umotane u zapaljivi sloj koji je konceptualizirao Airei.

Na svom Instagram profilu ovaj avangardni brend objasnio je kako je koristio khadi gazu, 'tkaninu stvorenu u istočnoj Indiji', koja se mora spaliti kako bi se vidio pravi izgled tenisice.

'To je oda nesalomljivom duhu koji prebiva u svakome od nas', kazali su iz brenda, dodajući da tkanina obilježena plamenom predstavlja prevladane izazove i ožiljke. Koncept ide još dalje budući da su čak i kutije ovih tenisica prekrivene khadi gazom, omogućujući kupcu da sudjeluje u vrućem procesu.

Ovaj tehnički i poetski podvig, ograničen je na 30 pari tenisica koje su od 29. veljače dostupne u prodaji u trgovini Dover Street Market u Los Angelesu, po cijeni od 265 dolara.