praktične i elegantne

Zaboravite na klasične kožne jakne: Ovakvi modeli pravi su hit sezone

20.01.2024 u 16:55

Bionic
Reading

Kožne jakne i dalje su neizostavan dio garderobe, a sad su posebno popularni modeli koji ostavljaju dojam nošenosti i vremešnosti

Kožne jakne jedan su od onih komada koji baš nikad neće izaći iz mode, a ako je suditi prema stajlinzima trendseterica i revijama, ove sezone ponovno uživaju zvjezdani status.

I dok klasičnim dizajnom ne možete pogriješiti, ako želite biti u potpunosti usklađeni s trendovima - birajte modele s efektom iznošenosti. Naime upravo ovaj detalj postao je favorit dizajnera i it djevojaka.

Ovom stilu malo tko je uspio odoljeti u modnom svijetu, od Alexe Chung i Gigi Hadid do Emily Ratajkowski i slavnih brendova kao što su Gucci, Ralph Lauren, Alexander McQueen, Saint Laurent i dr.

Nastavno na luksuzne modne kuće, brojni high street brendovi uključili su ovakve jakne u svoju ponudu pa ih je lako pronaći i po pristupačnijim cijenama te u skladu s vlastitim stilom.

Ističu se pritom smeđi modeli jer odišu tihim luksuzom i sjajna su alternativa klasičnim crnim jaknama, a pritom čine suptilan prijelaz s izblijeđenim nijansama.

Također, tu su i brojni predimenzionirani modeli, među kojima se izdvajaju oni s efektom istrošenosti duž šavova ili pak duž čitave površine jakne za maksimalan učinak.

Za kraj, dozu inspiracije za nezaboravno stiliziranje ovog komada ponudila je manekenka Emily Ratajkowski jer je svoju kožnu jaknu iz Manga uparila s raskošnim narančastim šeširom Emme Brewin te elegantnim Courregesovim crnim hlačama.