SMEĐA RASKOŠ

Zaboravite na crne kapute: Modeli u ovoj boji odišu luksuzom i nikada nisu bili poželjniji

23.12.2023 u 11:02

Bionic
Reading

U svim svojim nijansama, smeđa boja polako i sigurno preuzela je modne piste, a potom i gradske ulice. Najpoželjnija je i ove hladne sezone u formi kaputa, kao izvrsna alternativa tipičnim crnim modelima

Od rasprodane COS-ove torbe preko ramena u tamnosmeđoj boji do ogromne popularnosti kaputa brenda Toteme s ugrađenim šalom u nijansi zrna kakaovca, komadi u smeđoj boji ove sezone i više su nego poželjni.

Dame iz svijeta slavnih, uz bok street style zvijezdama, zamijenile su jednostavnu crnu za smeđu, a u stajlinzima je najradije ističu kaputima.

Veća pomama za smeđim kaputima zabilježena je prije 10 godina, kada je modni svijet osvojio teddy s potpisom talijanske Max Mare, a potom i njegove cjenovno pristupačne verzije.

No s vremenom je ovaj trend ipak popustio, a iako se u trgovinama još uvijek mogu pronaći mekani i topli kaputi u standardnoj smeđoj boji, najveću popularnost ove sezone uživaju klasični modeli na vezanje koji izgledom podsjećaju na kućni ogrtač.

  • +9
Smeđi kaputi Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

U elegantnim primjercima kaputa smeđe boje posljednjih tjedana uočene su brojne slavne trendseterice, od it djevojke Kaije Gerber do britanskog modela Rosie Huntington-Whiteley i zanosne Emily Ratajkowski.

Bez obzira na to nosite li ga uz običnu bijelu majicu i traperice ili usku crnu haljinu, elegantni primjerci kaputa smeđe boje ne samo da će pristajati uz sve, već će odmah podići faktor luksuza.

Dakle, ako se ove hladne sezone nalazite u potrazi za kaputom koji će vas ne samo grijati, već i priskrbiti mnoštvo komplimenata, brojni brendovi nude raznolike modele smeđih kaputa za svačiji ukus i budžet.

Od bezvremenskih verzija u boji devine dlake do onih čokoladnosmeđih od vune, modne greške s kaputima smeđe boje svedene su na minimum.

Street style inspiracija: Kako ove sezone nositi smeđi kaput