TEKUĆE ZLATO

Zaboravite kreme i serume za lice, ovo je hit

20.05.2015 u 14:44

  • +3

Suha ulja za lice

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bionic
Reading

Ne tako davno ne bi nam palo na pamet staviti ulje na lice strahujući od masne kože i potencijalne pojave prištića, no suha ulja za lice trenutačno su hit u kozmetici. Njeguju i hrane kože, pa ih s razlogom nazivaju tekućim zlatom

Kozmetička industrija u zadnje vrijeme pronalazi nove načine da žene u svoju beauty rutinu uvrste što više uljnih proizvoda, a iako ih Francuskinje koriste već dugo, ostatak svijeta prigrlio ih je tek u zadnje vrijeme. Osim za njegu tijela i kose, sve više se suha ulja koriste za njegu lica, uspješno pobijajući uvriježeno mišljenje da ulje nije dobro za kožu lica.

Žene sa suhom kožom lica vjerojatno će prije posegnuti za bočicom tekućeg zlata i nahraniti lice dok će one s mješovitom i masnom kožom oklijevati, pogrešno misleći da takvi proizvodi nisu rješenje za njihove probleme s kožom. No činjenica je, da bez obzira na tip kože, svatko može iskoristiti njegujuća svojstva ulja za lice. Prednost im je to što dublje prodiru u kožu od kreme ili gela, što znači da bolje hidratiziraju od tradicionalnih hidratantnih krema te pomažu da proizvod koji nanosite poslije bude učinkovitiji, bez obzira radilo se o hidratantnoj kremi ili tekućem puderu.

Osobama s mješovitom i masnom kožom dovoljno je staviti jednu do dvije kapljice ulja na lice kako bi ujednačile ten i smanjile sjaj T-zone, jer ulje zapravo smanjuje proizvodnju sebuma. Osim toga, formule suhih ulja za kožu su vrlo lagane i brzo se apsorbiraju te ne ostavljaju masni trag, što ih čini i idealnom podlogom za make up, a sjajan su izbor za hranjivi noćni tretman umjesto klasične noćne kreme.

Na tržište neprestano stižu nova ulja za lice pa je izbor zaista bogat. Jedan od noviteta je Zlatno ulje smilja domaćeg brenda prirodne kozmetike, Olivala. Bogato zlatno ulje utrljava se u kožu kružnim pokretima, a može njegovati i područje oko očiju. Dubinski hidratizira te štiti i hrani kožu lica, vrata i dekoltea, a djeluje i pomlađujuće te ublažava bore jer smilje ima prirodni antiage učinak.

Jedan od bestselera kad su suha ulja u pitanju svakako je Čudesno suhoulje Nuxea, koje osvaja i zavodljivim mirisom. U  njega su zaljubljene mnoge poznate svjetske zvijezde, poput glumice Gwyneth Paltrow, koja piše o njemu na svom blogu, starlete Dite von Teese, slavne Jennifer Lopez, glumice Julianne Moore i mnogih drugih. Dovoljno je na dlanovenanijeti malu količinu Čudesnog suhog ulja i protrljati rukeda ga ugrijete. Zatim nanesite ulje laganim pokretima, počevšiod centra prema rubovima lica.

Obnovu kože lica možete napraviti i noćnim tretmanima laganim suhim uljem Bio-Oilom, a ono uživa gotovo kultni status. Za jaču hidrataciju Bio-Oil se može koristiti uz masku za hidrataciju po vlastitom izboru. Ulje se laganim kružnim pokretima umasira u kožu, nakon čega na njoj ostaje zaštitni nemasni sloj koji je čini mekanom, glatkom i baršunastom.

Novi brend na našem kozmetičkom tržištu, Laino, usvojoj ponudi ima L'huile authentique, prirodan koktel četiri ulja: masline, slatkog badema, argana i jabuke. Nježnog je mirisa i potpuno prirodan te bez parabena i ftalata.

U svoju su ponudu suha ulja uvrstili kozmetički div L’Oréal, na tržište izbacivši ulje Nutri-Gold Extraordinary, kao i Vichy s Neovadiol Magistral Eliksirom, a najmirisniji francuski brend L'Occitane u novoj generaciji proizvoda iz kolekcije Božanstvena Immortelle nudi Božanstveno ulje mladosti.