SAMO ZA HRABRE

Zabljesnite s fluorescentnim make upom

09.03.2011 u 09:54

Bionic
Reading

Vatromet neonski nabrijanih boja na usnama i sjenila s metalik-odsjajima presijavat će se na svjetlucavoj puti željnoj sunca

Za razliku od prošlog proljeća, kada su se veliki dizajneri i njihovi vizažisti inspirirali nesputanim 80-ima, ovog su posegnuli za kolorističkim nadahnućem 'ludih 70-ih'. Šminku u maniri disco extravaganze kakvu je predstavljao famozni klub Studio 54 kreirali su vizažisti Diora, Vuittona i Guccija.

Odlučite li se za odvažno naglašene usne presvučene fluorescentnim nijansama narančastih, ružičastih i ruževa u boji fuksije, ostatak šminke trebao bi biti gotovo nevidljiv. Osim savršene podloge, ovakav make-up ne trpi 'konkurenciju'. Oči naglasite s dva-tri sloja maskare, a za večernji izlazak eventualno izvucite crni tuš duž kapaka, i to je to!

Jedan od kuriozuma dosad je rijetko viđena crvena crta na kapcima izvučena tušem ili olovkom. Odvažite li se za povlačenje takve crte, iznenadit će vas koliko je efektna i zahvalna!

Iako je neuobičajeno za proljetne lookove da obiluju 'teškim rokerskim' rješenjima poput smoky eyes make-upa kakav predlažu vizažisti Roberta Cavallija ili Giorgija Armanija, ovog ćemo proljeća na ulicama viđati i takva umjetnička djela zahvaljujući novoj liniji specijaliziranih dvostranih Max Factorovih kremastih sjenila Smoky Eye Effect.

Kao protutežu intenzivnoj šminki, vizažisti Dolce&Gabbane i Lacostea predlažu 'light' verzije make-upa. Na besprijekornoj podlozi obogaćenoj puderom s reflektirajućim česticama oči su naglašene zlaćanim i bakrenim sjenilima, dok su usne presvučene prozirnim sjajilima.