COOL I UDOBNE

Za ovim kultnim cipelama ludovat ćemo i narednih mjeseci

25.10.2017 u 11:11

Bionic
Reading

Unazad nekoliko sezona popularne oksfordice postale su najtraženija obuća, pa ih fashionistice vrlo rado uklapaju u svoje stajlinge. Ove neodoljive cipele, najčešće s prepoznatljivim ukrasnim rupicama, proživljavaju dane najveće slave, stoga ih možemo vidjeti na it djevojkama poput Olivije Palermo ili Karlie Kloss

Iako ponuda cipela na petu nikad nije bila veća, ne možemo ne primijetiti kako slavne cure ne izlaze iz ove chic obuće koja na najbolji način utjelovljuje šarm prošlih vremena.

Među prvima ih je isfurala trendseterica Taylor Swift, a premda su pomalo strogog izgleda, u isto su vrijeme opako seksi.  

  • +9
Svi luduju za oksfordicama Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Oksfordice su, složit će se zaljubljenici u modu - ako volite udobnost ravnih cipela - savršena zamjena za balerinke, a izgledaju odlično bez obzira nosite li ih s trapericama ili maksi haljinom. Ponuda ovakvih modela u našim trgovinama nikad nije bila bogatija, a posebno su trendi modernije varijante s platformom ili one od lakirane kože.

Cipele koje smo posudili iz muškog cipelara ove sezone pojavljuju se u nešto izmijenjenom ruhu - s dodatkom zakovica ili metalnih ukrasa - što ih čini još privlačnijima.  

Ni velike modne kuće nisu ostale imune na oksfordice pa ih je u svoje kolekcije uvrstio i Givenchy te, pomalo neočekivano, Christian Louboutin.

  • +8
Slavne cure u oksfordicama Izvor: Profimedia / Autor: tportal montaža

Slavna fashionistica Olivia Palermo velika je obožavateljica oksfordica koje nosi s modernim trapericama ležernijeg kroja i ukrašenima trendi rupama, dok ih enfant terrible svijeta mode, otkačena Britanka Cara Delevingne, nepogrešivo kombinira s kaputom muškog kroja.

A kako ih nositi? Oksfordice se sjajno slažu i sa ženstvenim haljinama, ali i bajkerskim jaknama i kožnim hlačama, onako kako ih nosi lijepa manekenka Karlie Kloss. Neodoljive su i u crno-bijeloj varijanti, iz kakvih ne izlazi manekenka Karolina Kurkova, a ovu vječnu obuću rado u svoje outfite uključuje i zgodna bivša supruga Johnnyja Deppa, glumica Amber Heard.