POPIS OPCIJA ZA GLAVOBOLJU

Za neobojanu Huayru Pagani naplaćuje 112.500 eura više!

18.10.2013 u 12:35

Bionic
Reading

Čovjek bi mogao pomisliti da će, kad već plaća milijun eura za automobil poput Pagani Huayre, s njime dobiti i svu dostupnu opremu. Mogao bi se prevariti

Pokaže li se istinitim cjenik dodatne opreme koji je objavio The Supercar Kids, to će značiti da je talijanski butikni proizvođač superautomobila Pagani itekako dobro naučio lekciju od svojeg njemačkog partnera.

Huayra naime standardno dolazi s keramičkim kočnicama, kožom presvučenim sportskim sjedalima i multimedijalno-kontrolno-navigacijskim sustavom, no ako primjerice želite senzore za lakše parkiranje, valjat će vam nadoplatiti 1500 eura.

Kamera za vožnju unatrag? 4900 eura. Aluminijske felge kakve ima Zonda R? 5900 eura. Aluminijski umeci u interijeru? 14.950 eura!

Ipak, opcija od koje nam se najviše zavrtjelo u glavi je - nebojanje karoserije od ugljičnih vlakana za koju Talijani traže 112.500 eura. Opravdanje za papreno skup 'nerad' navodno proizlazi iz kompliciranog procesa sinkroniziranja uzoraka 'riblje kosti' na panelima koji se dodiruju, što nije potrebno činiti ako se oboje.

Kako god bilo, riječ je o iznosu za koji se dobije sportski automobil s pedigreom. No kupovina hiperautomobila kao što je Huayra ionako se ne donosi glavom, već srcem, mada se ne bi svi složili s nama