TUNING BEZ GRANICE

Wimmer RS pretvorio VW Golf u beštiju s 478 KS

28.09.2010 u 13:20

Bionic
Reading

Ako vam se 270 KS i 350 Nm učinilo premalo za najsnažnije izdanje Volkswagenovog Golfa R, tunerska kuća Wimmer RS ima dijabolično rješenje

Iza imena Red Devil (crveni vrag) krije se opsežna prerada Volkswagenovog paprenog kompakta. Wimmer RS-ova ekipa doradila je gotovo svaki dio automobila, a sudeći prema medijskom izvješću, najviše su pažnje posvetili dvolitrenom TSI agregatu.

Čini se da su u Wimmer RS-u odlučili zamijeniti i unaprijediti gotovo sve dijelove motora osim samog bloka. Izmjene se odnose na nove klipove i klipnjače, glavu motora, turbopunjač, intercooler, filtar zraka, sustav ubrizgavanja goriva i remapirani ECU te potpuno novi protočniji ispušni sustav.

Konačni rezultat? 478 KS i 610 Nm okretnog momenta, što Wimmerovom Golfu omogućava da dosegne 291 km/h maksimalne brzine. Nažalost, Nijemci su zatajili podatak o ubrzanju s mjesta do 100 km/h, ali obzirom na to da automobil posjeduje integralni pogon, za očekivati je da ono traje kraće od pet sekundi.

Preostale modifikacije odnose se na sportski ovjes s nižim razmakom od tla zbog bolje stabilnosti, dok je snažniji kočioni sustav, pomalo neočekivano, dostupan tek uz nadoplatu.

Njemački tuner ne navodi cijenu projekta.