NEMA VIŠE NERCA...

West Hollywood prvi grad koji je zabranio trgovinu krznom

krzno dućan krzneni kaput

krzno dućan krzneni kaput

Izvor: Guliver/Thinkstock / Autor: Thinkstock

Procjenjuje se da u West Hollywoodu trenutno djeluje oko 200 trgovina koje kupcima nude krzno. Njima preostaje da u sljedeće dvije godine izvrše prilagodbe koje zahtijeva nova odredba te da iz svojih asortimana uklone neželjene komade odjeće

Ljubitelji životinja konačno mogu odahnuti. Barem u West Hollywoodu, jer je u tom poznatom kalifornijskom gradu nedavno donesena odluka o zabrani prodaje krzna koja bi na snagu trebala stupiti početkom 2013. godine.

Član gradskog vijeća John D'Amico koji je predvodio izglasavanje povijesne zabrane izjavio je CNN-u kako grad više nije želio sudjelovati u uzgoju i ubijanju životinja samo radi mode. Iako se to na prvi pogled ne bi pretpostavilo, član vijeća smatra da će takva zabrana dovesti do porasta trgovine, a ne do očekivanog smanjenja. D'Amico se također pokušava izboriti za uvođenje 'dana kupovine bez krzna', što bi bio početni korak prema uvođenju nove prakse.

Procjenjuje se da u gradu trenutno djeluje oko 200 trgovina koje kupcima nude krzno. Njima preostaje da u sljedeće dvije godine izvrše prilagodbe koje zahtijeva nova odredba te da iz svojih asortimana uklone neželjene komade odjeće.

Dok se mnogi pitaju je li sljedeći korak zabrana prodaje svih predmeta koji su načinjeni od kože, D'Amico daje neodređen odgovor: 'Ukupno razmišljanje o našem položaju u svijetu koji nas okružuje je važno i oduvijek je bilo, a ovo je samo jedan primjer toga.'

Ova zabrana izazvala je nevjericu kod onih koji su na bilo koji način uključeni u ovaj kontroverzni tip industrije. Keith Kaplan, izvršni direktor Vijeća za trgovinu krznom, izjavio je kako je zbunjen ovakvom odlukom te da je riječ o politikantstvu najgore vrste. S njim se zasigurno ne bi složili mnogobrojni aktivisti za prava životinja koji kritiziraju ubojstva i mučenja milijuna nedužnih stvorenja i kojima profit od nekoliko milijardi godišnje nije nikakvo opravdanje za bespotrebno ubijanje isključivo radi praćenja modnih trendova.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi