NASLJEDNICE RIMLJANKI

Vrući trend u svijetu mode: Sandale s ovim detaljem jedan su od najvećih ljetnih favorita, sad svi bruje samo o njima

02.07.2020 u 06:44

Bionic
Reading

U aktualnoj ljetnoj sezoni pregršt je trendovskih modela sandala koje su osigurale veliku pažnju brojnih zaljubljenica u modu. Tu su glomazne i nimalo glamurozne 'češke' sandale, ali i elegantne verzije japanki s umjerenom platforma petom, no postoji još jedan pretendent za dobivanje titule vrućeg trenda u svijetu sandala, a riječ je o modelima u znaku konopa i užadi

Kulerskoga izgleda i u duhu boho stila odijevanja, sandale stvorene od konopa i užadi proteklih sezona pokušala je popularizirati slavna francuska dizajnerica Isabel Marant, a osim što ih je modnim klijenticama u osvježenoj verziji ponudila i ove sezone, za njezinim primjerom povela su se i brojna druga renomirana dizajnerska imena.

Prilikom predstavljanja aktualne ljetne kolekcije, talijanska kuća Valentino modnu je javnost posebno zaintrigirala crnim i bijelim modelom efektnih sandala stvorenih od konopa koje su uvjerljivo zavladale Instagramom, a vlastitu verziju ove obuće u duhu boho stila odijevanja u aktualnoj kolekciju predstavio je i JW Anderson, popularni modni dizajner iz Sjeverne Irske koji im je poseban izgled podario detaljima poput kristala i vrpci.

  • +4
Sandale od konopa na modnoj pisti Izvor: Profimedia / Autor: RICK GOLD / CAPITAL PICTURES / FASHIONPPS / ZUMA PRESS / PROFIMEDIA

Da je uistinu riječ o hit sandalama sezone, govore i friški podaci poznate modne tražilice Lyst. Prema riječima njezinih predstavnika, od početka lipnja potraga za sandalama stvorenih od konopa u stalnom je porastu, a iz tjedna u tjedan potražnja raste u iznosu od 21 posto.

U zadnja dva tjedna više od tri tisuće modnih kupaca tražilo je bijeli model sandala od konopa s potpisom talijanskog brenda Valentino, a potraga za smeđom inačicom brenda Nomadic State of Mind u proteklom tjednu porasla je za 23 posto.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

The Summer edition 🍦

Objavu dijeli Jeanette (@_jeanettemadsen_)

Jedne od najutjecajnijih street style zvijezdi današnjice već su odabrale svog favorita koji potpisuje francuska modna kuća Chanel, a riječ je o specifičnom modelu s trakama na čičak i trendovskim detaljem užadi, no kao što je slučaj s brojnom trendovskom obućom s modnih pista, i sandale stvorene od konopa i užadi dobile su svoju jeftiniju inačicu zahvaljujući brojnim high street brendovima.

  • +13
Ponuda sandala od konopa i užadi s polica trgovina Izvor: Promo fotografije / Autor: promo