NEOČEKIVANI POVRATAK

Vraćaju li se zaboravljeni dramatični pramenovi za koje smo mislili da ih više nikada nećemo vidjeti?

15.12.2021 u 15:38

Bionic
Reading

Miley Cyrus, nekadašnja teen zvijezda vremenom je izgradila neobičan modni stil koji definitivno nije za ljubiteljice minimalizma

Osebujna glumica i pjevačica koje se mnogi sjećaju iz Disneyevog hita 'Hannah Montana' ne boji se modnih izleta, a vrlo rado mijenja frizure.

Nekad dugokosa brineta drastično je posvijetlila kosu i hrabro napravila modernu varijantu 'fudbalerke' koja je izazvala podijeljene komentare.

Sad je Miley prilikom gostovanja u popularnom talk showu 'The Tonight Show Starring Jimmy Fallon' ponovno pokazala kako se ne boji eksperimenata kad je u pitanju kosa.

Kćer country zvijezde Billyja Raya Cyrusa rekreirala je odvažne dvobojne pramenove kakvi su bili veliki hit početkom 2000-ih.

Riječ je o pramenovima koji su vrlo upadljivi za razliku od trenutačno najpopularnijih varijanti suptilnog nijansiranja poput primjerice balayage tehnika gdje nema vidljivog odvajanja pramenova.

  • +7
Miley Cyrus Izvor: Profimedia / Autor: B4859 / Avalon / Profimedia

Pramenovi Miley Cyrus nisu raspoređeni simetrično ili ravnomjerno na vrhu glave već su uglavnom pozicionirani ispod gornjih slojeva kose. Slojevita Mileyina frizura sa šiškama tako je dodatno naglašena tamnijim pramenovima.

U čemu je posebnost ovakvih pramenova: na svijetloj podlozi izvlače se upadljivi tamni pramenovi u više nijansi, a prirodno stapanje nije nimalo poželjno. Budući da se radi o kombinaciji svijetle i tamne kose ovaj trend je već dobio i zanimljivo ime: pramenovi 'skunk' (što znači tvor na engleskom). Obično je kosa oko lica svijetloplava ili čak bijelo-siva, dok ostatak kose ostaje tamnosmeđi ili crn.

Inače, nekad su ovakve pramenove u tamnoj i svijetloj nijansi rado nosile i Mileyine kolegice iz svijeta glazbe: Avril Lavigne i Christina Aguilera.

Sličan stil frizura nadahnut ovim trendom pramenova s početka 2000-ih već su isprobale i poznate trendseterice poput Belle Hadid, Due Lipe...

Pa ukoliko ste se poželjeli nekog dramatičnijeg looka, a već vam je dosta jedva vidljivih pramenova, nećete pogriješiti s dramatičnom promjenom na kosi.