ULTRAKOMPAKTNI SUV

Volkswagen T-ROC se ugledao na Nissan Jukea

28.02.2014 u 20:24

  • +3

Volkswagen T-ROC

Izvor: Promo fotografije / Autor: vw

Bionic
Reading

Doista je postalo teško povući granicu gdje crossoveri prestaju a SUV-ovi počinju, pa ćemo mi ovaj posljednji koncept iz Volkswagena prozvati SUV-om zato što možemo

Nijemci se već neko vrijeme poigravaju s idejom ultrakompaktnog SUV-a, zapravo sve tamo otkako je Nissan hrabro lansirao Jukea i, nakon Qashqaija, pokrenuo još jedan automobilski trend. Ovaj put, u Volkswagenu su se možda malo previše zagledali preko plota pa nas tako prednji kraj njihovog koncepta T-ROC, posebice velika ovalna svjetla za koja u VW-u kažu da su podsjetnik na Jarman Ghiu Type 34,, nemalo podsjeća na Nissanovog mališana.

Kako god bilo, T-ROC će nam službeno biti predstavljen na autosalonu u Ženevi idući tjedan, a s dužinom od 4.179 mm u pitanju je automobil tek nešto veći od Pola, mase 1.420 kg. Nije to samo ogledni primjerak. Pod poklopcem je dvolitreni dizelaš iz Golfa GTD koji razvija 184 KS i 380 Nm te ih preko sedmerostupanjskog automatiziranog mjenjača s dvije spojke i spojke Haldex integralno prenosi na sva četiri kotača.

Maksimalna brzina deklarirana je na 210 km/h, ubrzanje do 100 km/h traje 6,9 sekundi, prosječna potrošnja u kombiniranom ciklusu iznosi 4,9 litara goriva na stotinu kilometara, a emisija CO2 - 129 grama po kilometru.