NAGRADNJAČE

Vodimo vas na dječju predstavu Matovilka!

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 01.04.2011 10:52
  • Objavljeno 28.03.2011 u 11:00
Matovilka-ilustracija-web-208x300

Matovilka-ilustracija-web-208x300

Izvor: Promo fotografije / Autor: Dječje kazalište Dubrava

Predstavu Matovilka ili o pohlepi, nastalu prema prići braće Grimm, dramatizirao je i režirao Dario Harjaček. U toj lutkarsko-igranoj predstavi uloge tumače mladi glumci – lutkari: Dunja Fajdić, Marta Bolfan Ugljen, Matija Kezele i Jadran Grubišić

Predstava Matovilka koja dosljedno prati strukturu bajke braće Grimm trebala bi upozoriti djecu na opasnosti vječite želje za stvarima, za igračkama i virtualnim sadržajima. Matovilka je potrošačka bajka, a njezin rasplet upućuje da u teškim situacijama, kada vještičja čarolija optereti naše živote, jedino što doista želimo, jedino što nam je uistinu potrebno su ljubav, prijateljstvo, nježnost i briga za druge ljude.

Prozor u sobi Matovilkinih roditelja gledao je na rajski vrt prepun prekrasnog bilja. Sam pogled na taj vrt koji je pripadao zloj čarobnici naveo je roditelje da požele za sebe to prekrasno bilje, slasni matovilac. I upravo tada počinju njihove brige.

Čarobnica im dopušta da jedu matovilac u zamjenu za njihovo dijete. U današnje vrijeme u kojem smo opterećeni željom za stvarima koje 'moramo' imati, vrlo često ne mislimo na stvari koje su u životu istinski važne. No to se ne odnosi samo na odrasle, već i na djecu. Zagledani u rajski vrt s televizijskog ekrana i djeca i odrasli stavljeni su u kušnju vječite potrebe za novim, blještavim, zabavnim predmetima koji nam se nude u bezbrojnim hramovima kupovine.

Tportal i Dječje kazalište Dubrava za vas su pripremili dvije ulaznice za predstavu u nedjelju, 3. travnja, u 18 sati, a sve što trebate je brzo i točno odgovoriti na nagradno pitanje.

Dvije ulaznice za predstavu 'Matovilka ili o pohlepi' osvojila je Dorotea Korbar. Čestitamo!

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi