PRAZNE PRIČE

Vjerujete li i vi u ove mitove o velikim psima?

13.01.2015 u 15:24

Bionic
Reading

Velike pse lako je sve strpati u isti koš i optužiti ih za agresiju ili da su loši s djecom, no takve tvrdnje nemaju nikakvih osnova u stvarnosti

Veliki psi su agresivni

Strah od velikih pasa nije rijetkost. Jasno je kako pseća veličina može zastrašiti, no veliki psi nisu ništa agresivniji od malih pasa, piše Vet Street.

Veliki psi mogu dugo trčati

Dugo i prečesto trčanje nije dobro za pseće kukove – pogotovo kod velikih pasa. Pse je važno hraniti u skladu s njihovom pasminom i veličinom. Također nije pametno suditi snagu i izdržljivost psa prema njegovoj veličini.

Ako u životinji tražite partnera za trčanje, mali psi imaju prednost jer nose manje težine pa im zglobovi ne stradaju kao kod velikih pasa. To, naravno, ne znači da ne biste trebali šetati velike pse, no nemojte od njih očekivati veću izdržljivost samo zbog njihove veličine.


Veliki psi ne mogu živjeti u stanovima

Veliki psi ne moraju nužno imati dvorište ili puno prostora. Ono što nužno za kućnog psa je da ga se redovito šeće. Ako dobiva dnevnu dozu vježbe, pas može živjeti bilo gdje. Čak i hrtovi bit će zadovoljni u stanu ako su se istrčali.

Veliki psi nisu dobri s djecom

Veličina psa nema nikakve veze s tim kako će se slagati s djecom, već njihova osobnost (društvenost). Važno je i da je pas strpljiv jer mala djeca znaju biti gruba i uporna. Najvažniji je trening psa te da je igri djeteta uvijek prisutna odrasla osoba.

Veliki psi ne mogu biti maze

Pih! Nema smisla trošiti riječi na takve tvrdnje!