KOJA VAM JE NEODOLJIVA?

Vječna ljepota seksipilnih mediteranskih zavodnica

20.09.2012 u 10:00

Bionic
Reading

Osim što nudi bezbrojne morske i primorske divote, Mediteran vrvi ljepoticama čiji šarm odolijeva godinama, valovima i ostalim m(o)rskim nemanima. U svim tim silama ljepota, odabrali smo 12, a na vama je da odaberete najljepšu

Kamen gori, val se pjeni, vjetar šumi, grožđe rumeni. Tako nekako bismo opisali ljepote Mediterana u domaćoj zadaći iz hrvatskog u osmom razredu osnovne škole. Škole smo davno napustili, a kamen, more, vjetar i vinske gore zamijenile su druge ljepote koje su rasle udišući slankasti zrak Mediterana, prepuštajući obline njegovom opojnom suncu.

Budući da tih i takvih ljepotica ima mali a krasni milijun, samo za vas smo napravili izbor najljepših zvijezda poniklih na klisurama Mediterana. Sve su nas one opajale svojom neodoljivom mladošću zrijući poput vrhunskoga vina.

Dan danas oduševljava nas zrela ljepota legendarnih talijanskih glumica i ljepotica, sad nimalo klasičnih baka Sophie Loren i Claudije Cardinale. Čudom se čudimo profinjenoj eleganciji Catherine Deneuve što zavodnički korača prema 70. rođendanu i egzotičnoj aristokratskoj ljepoti 55-godišnje Isabelle Adjani.

Divimo se ljepoti Monice Belluci, Sophie Marceau, Juliette Binoche, Carle Bruni i Emmanuelle Béart koje u petom desetljeću zrače zavodljivošću, seksipilom, mladenačkom ljepotom i slatkoćom te neodoljivim osmijehom. I u nevjerici guglamo njihove godine, čvrsto uvjereni da su i njih uspjele zaustaviti baš kao što su to napravile sa starenjem.

Tim vječno mladim ljepoticama rame o rame, bok o bok, stoje još jučer pupoljci Penelope Cruz, Laetitia Casta i Audrey Tautou, čineći tako galeriju od 12 pažljivo i s guštom biranih mediteranskih ljepota. Na vama je onaj slatki zadatak – pažljivo ih promotriti i odabrati onu najljepšu.