Dodjela nagrada

Vinarija Benvenuti proglašena Römerquelle vinarijom godine, a Römerquelle osoba godine za 2017. je Tomislav Tomac

14.11.2017 u 09:30

Bionic
Reading

Prva dodjela nagrada Vinart godišnja postignuća zbog doprinosa u razvoju vinske scene Hrvatske

U četvrtak 9.11. u hotelu Sheraton, održana je prva dodjela nagrada Vinart godišnja postignuća. Udruženim snagama, Vinart i Römerquelle su dodijelili titulu zaslužnika odabranim osobama i poduzećima zbog doprinosa u razvoju kulture vina, pokretanju trendova, očuvanju vinske tradicije, afirmaciji umjerenosti konzumacije, poticanju znanosti o vinu, promociji kvalitete vina, kao i zbog drugih djela kojima su zadužili vinsku scenu Hrvatske.

Nagrade su se dodijelile u 10 kategorija, od kojih se četiri odnose na postignuća trgovaca: webshopom godine proglašen je onaj poduzeća Vivat fina vina, za vinoteku godine izabrana je vinoteka Bornstein, supermarket godine je Vrutak, a titulu veletrgovca godine osvojila je tvrtka Miva & Mohor.

Postignuća vinarija su se promatrala prema regionalnoj podjeli, pa je tako za vinariju godine Slavonije i Podunavlja izabrana vinarija Antunović, u regiji Bregovita Hrvatska dobitna je vinarija Tomac, vinarija godine Istre i Kvarnera je Benvenuti, a vinarija godine u Dalmaciji je ona Luke Krajančića

Kontinuirana izvrsnost proizvodnje malvazije, terana i muškata, potvrđena dvama IWC trofejima i Decanter platinom, donijela je vinariji Benvenuti nagradu Römerquelle vinarija godine. Za Römerquelle osobu godine izabran Tomislav Tomac, najzaslužniji za napredak i profiliranje Plešivice kao naše „šampanjske vinske regije“, začetnik trenda „narančastih“ vina iz amfora, te vinar čiji je pjenušac Amfora prošle godine uvršten na Decanterovu listu 75 Stellar Buys.