JOŠ SAMO JEDAN GRIZ

[VIDEO] Pretjerujete za večerom? Iskušajte ova jednostavna rješenja?

18.12.2020 u 16:05

Bionic
Reading

Mnogi ljudi vrlo marljivo broje kalorije i biraju što će jesti za doručak i ručak, no kad stigne večer gladni vuk u njima više se ne može zaustaviti i rezultat je višak kilograma

Nije lako pridržavati se zdrave prehrane. Bez obzira koliko se trudili jesti zdravo i umjereno tijekom dana, navečer najčešće sve brane popuste i glad nas svlada.

Ako vam se čini da previše jedete za večeru, možete iskušati nekoliko jednostavnih trikova kako biste to spriječili.

Za početak, nemojte se uskraćivati cijeli dan. Takvo izglađivanje dovodi do gubitka kontrole u vrijeme večere. Ugodite si tijekom dana hranom koju stvarno volite, no u umjerenim količinama.

Ako stalno brojite kalorije ili ste jednostavno previše zaposleni da biste stigli normalno jesti, vjerojatno ćete biti gladni kao vuk kad navečer konačno sjednete za stol. Pokušajte normalno jesti tokom dana pa navečer nećete biti toliko gladni.

Jedan od zgodnih trikova kako se zasititi od doručka do ručka pa do večere je da u svaki obrok uključiti proteine, ugljikohidrate i masnoću. Stručnjaci preporučuju voće za ispunjenje potrebe za ugljikohidratima te smatraju kako vam ne treba više od 20 do 30 grama proteina po obroku.

Među namirnicama sa zdravom masnoćom su avokado, orašasti plodovi i razne sjemenke.

Kad na kraju dana napokon sjednete i večerate, još jedan savjet je da jedete polako i usredotočite se na užitak u hrani te da tijekom obroka napravite malu stanku od desetak minuta. Napokon, trebali biste prestati jesti prije nego osjetite sitost. Uvijek možete ostatke večere spremiti u frižider za sutra.

Ova jednostavna rješenja trebala bi pomoći s nadutosti, problemima sa spavanjem i viškom kilograma koje večernje pretjerivanje s hranom često uzrokuje.