80 godina umirujuće vode

Vichy mjesec zdrave i lijepe kože

06.05.2011 u 10:00

Bionic
Reading

U srcu Francuske, grad s čak 15 termalnih izvora, po imenu Vichy, od 17. stoljeća posebno se ponosi se vodom koja je danas temelj svih Vichyjevih proizvoda. Lucasova voda sadrži čak 17 minerala i 13 elemenata, među kojima se posebno ističu magnezij, kalcij, željezo i kalij koji danas dokazano ubrzavaju prirodne metaboličke procese u stanicama kože i time pomažu u održavanju njihovog normalnog funkcioniranja, ali i regeneriranju

Tajna termalne vode Vichy je u tome što izvire iz dubina središta vulkana, pri čemu njezin put kroz magmatske stijene do površine traje više od 15 000 godina, a s koncentracijom minerala od 5g/L čini je jednom od najbogatijih termalnih voda.

Željezo: opskrbljuje stanice kisikom
Magnezij: potiče obnovu stanica
Mangan:djeluje antioksidativno
Silicij: regenerira tkivo
Kalcij: štiti tkivo

Poučeni vidljivim učinkom Lucasove termalne vode, davne 1931., liječnik dr.sc. Haller i kozmetičar Georgesa Guerina došli su ne ideju o osnivanju linije proizvoda za njegu kože pod nazivom 'Les secrets de Vichy', koja ove godine slavi svoj 80. rođendan.

Vichy mjesec zdrave i lijepe kože

Misija laboratorija Vichy nije samo održavanje zdravlja kože uporabom sigurnih i učinkovitih proizvoda za njegu, već poučavanje i osvještavanje ljudi o načinima brige za svoju kožu. Od 1955. do danas, Vichy se prodaje isključivo u ljekarnama, zbog kvalitetnih i etičkih savjeta koje nude farmaceuti – stručnjaci za zdravlje. Iz tog razloga i ove godine laboratoriji Vichy odlučili su u razdoblju od 15. svibnja do 15. lipnja organizirati projekt 'Mjesec zdrave i lijepe kože'.

U ovom će razdoblju farmaceuti u Vichy partner ljekarnama raditi potpunu osobnu dijagnozu kože, koja je za sve građane besplatna! Farmaceut će pomoću aparata Vichy Skinconsult ocijeniti stanje kože posjetitelja ljekarni, napravit će dublju dijagnozu pomoću instrumentalne ocjene (tip kože, starost kože i sunčev kapital), i na toj osnovi preporučiti pravilnu njegu svakom posjetitelju.

Popis partner ljekarni možete pronaći na www.vichyconsult.com.hr ili ih potražiti u gradu – bit će označene prepoznatljivom Vichy plavom trakom!

Osim u 300-tinjak ljekarni diljem Hrvatske, Vichy 'Mjesec zdrave i lijepe kože' bit će predstavljen i u zagrebačkom City Centru uz Vichyevog dermatologa, od 27. do 29. svibnja, gdje će svi građani moći besplatno pregledati kožu te dobiti dijagnozu i savjete koje proizvode trebaju koristiti za svoj tip kože.

Zdravlje je lijepo, stoga budite i Vi dio priče Vichyjevog mjeseca zdrave i lijepe kože. A u tom razdoblju, Vichy za sve svoje vjerne potrošače priprema posebno slatko Vichy iznenađenje: uz kupnju 1 Vichy proizvoda za njegu lica (dnevne ili noćne njege, njege za područje oko očiju ili seruma), potrošači će sami moći izabrati svoj poklon – jednu od 8 različitih Vichy njega za lice – u preslatkom pakiranju od 15ml!