IDEALNA ZA DAME BLIJEDE PUTI

Venecijanski crvena boja kose je hit, a znamo i kako je možete postići

09.12.2020 u 11:29

Bionic
Reading

Koliko je popularna Netflixova serija 'Damin gambit', dovoljno govore podaci da je potraga kupaca za šahovskim setovima na stranicama internetske trgovine eBay skočila za 250 posto, a istoimeni roman po kojem je serija snimljena uspio je postati bestselerom New York Timesa gotovo 37 godina nakon što je ugledao svjetlo dana

Osim što je uspjela popularizirati šah, serija 'Damin gambit' rezultirala je velikom popularnošću odjevnih kombinacija, retro frizura i specifične, crvene boje kose njezine glavne protagonistice.

Lik Beth Harmon, kojeg u seriji utjelovljuje sjajna Anya Taylor-Joy, u istoimenom romanu ima tamnu kosu, a zahvaljujući frizerskom stilistu Danielu Parkeru, koji je redatelju serije predložio da glavna junakinja bude crvenokosa, proteklih tjedana uživa veliku popularnost.

  • +4
Netflixova serija 'The Queen's Gambit' Izvor: Profimedia / Autor: Hollywood Archive / Avalon Editorial / Profimedia

Njezina venecijanski crvena boja kose privukla je pažnju brojnih žena diljem svijeta, a ukoliko ste i sami poželjeli postići ovaj poseban ton crvene, frizerski stručnjaci otkrivaju vam kako.

Prema njihovim riječima, da bi ova specifična boja imala potrebnu dubinu, ne postoji bolje rješenje od korištenja dvobojnog tona crvene. S tim u vezi možete odabrati istaknuti dva tona ili kombinirati nekoliko nijansi crvene kako bi kosa dobila na volumenu i pokretu. Ipak, frizerski stručnjaci upozoravaju kako je ovu specifičnu nijansu, u odnosu na druge, teže održavati.

Iako krajnji rezultat uvelike ovisi o prirodnom tonu kose, ovaj poseban ton zahtijeva naknadne tretmane čiji je cilj očuvanje boje kako ne bi prešla u zelenkastožutu ili narančastu, kao i korištenje proizvoda koji održavaju intenzitet boje do novog posjeta frizeru.