last minute rješenja

U 5 koraka organiziraj dječji rođendan na kojem će uživati i roditelji!

04.02.2019 u 06:23

Bionic
Reading

Jasno je da za svoje najdraže želite tulum iz snova, ali to ne znači da ste zbog tuluma najbolja majka na svijetu ili obratno. Tulum kakav vidite na slikama iz magazina košta jako puno živaca, novaca, priprema se danima, a nestane u trenu. Zato 'stanite na loptu' i prihvatite savjete iskusnih majki za rođendan kojeg ćete se rado sjećati - i vi, a i vaše dijete.

Vašem djetetu rođendan je za nepunih mjesec dana; počeli ste gledati tematske partyje na Instagramu i Pinterestu i tamo pronašli kojekakve čudesne šume, svijet iz snova, carstvo Minecrafta ili zaleđeni dvorac Anne i Else. To je to, pomislili ste! Moje dijete imat će najbolji tulum u životu! A onda nekoliko dana, tjedana ili 1000 poslovnih obveza i vodenih kozica kasnije, rođendan je stigao pred vrata, a vi nemate ni čačkalicu na Annu i Elsu. Očajni ste i počinjete se kriviti. Ne, ne radite si to!

Jasno je da za svoje najdraže želite tulum iz snova, ali to ne znači da ste zbog tuluma najbolja majka na svijetu ili obratno. Tulum kakav vidite na slikama iz magazina košta jako puno živaca, novaca, priprema se danima, a nestane u trenu. Poslije ga se sjećate samo na slikama - iscrpljeni, izmoždeni i financijski potrošeni.

Zato 'stanite na loptu' i prihvatite savjete iskusnih majki za rođendan kojeg ćete se rado sjećati - i vi, a i vaše dijete:

1. Dajte djeci hranu koju vole

Velika većina mališana uopće neće primijetiti da ste dvije noći marinirali piletinu da biste im napravili ražnjiće u prepeličjem jajetu s pestom od bosiljka i pjenicom od koječega. Djeca redom vole sljedeće - topli sendvič ili tost od šunke i sira, krumpiriće, pileće medaljone, sok i tortu. Napravite uhodani menu i dozvolite im da sami izaberu svoj obrok toga dana. Ako im stavite na izbor da si mogu dodati umake - kečap ili majonezu te im na kraju ponudite čokoladnu tortu, na konju ste. Sendvičima bez šunke i krumpirićima zadovoljit ćete i djecu koja ne jedu meso, a veseli menu, vjerujte nam, podržat će i roditelji koji se zadrže na partyju - jer ova hrana miriše na djetinjstvo i ne jede se svaki dan.

2. Ne robujte dekoracijama, djeca najviše vole balone

Možda će im rukice biti zmazane, ali najbolje dekoracije kreirat će upravo djeca. Dajte im balone i flomastere te zadajte temu iz crtića kojeg voli vaše dijete. Za deset minuta prostorijom će letjeti hrpetina zabavnih Spužva Bobova, gospodina Klještića i ekipe. Ako time otvorite party djeca će se zabaviti, imat ćete originalne dekoracije, a prostorijom će se cijelo vrijeme oriti gromoglasni smijeh. Provjereno je i pali!

3. Igra je najbitnija, ali ako pripremite darove za sve klince...

Otkrit ćemo vam jednu, odnosno dvije tajne uspješnih rođendana:

  • igra je najvažnija stavka svakog rođendana;
  • darujte sve uzvanike i neće prestati pričati o rođendanu.

Što to znači? To znači da prije tuluma pitate svojeg mezimca čega se najčešće igraju u vrtiću ili školi. Zatim pripremite upravo te igre i stavite ih na stranu. Djeci je obično najvažnije da su skupa na tako velik i važan dan, ali ako im ponestane inspiracije ponudite im rješenje u vidu igračaka kojima će se moći poslužiti. Jednom kad se zaigraju vaše brige će nestati. i ne, nemojte im ponuditi 'plejku', radije im dajte kuhače i upalite mjuzu da si improviziraju karaoke. Upravo tu uložite najviše novca, snage i truda te ako možete djeci osigurajte animatore na cca. dva sata. Sreći (vašoj i njihovoj) neće biti kraja.

E sad, darovi... Ako ste primijetili djeca vole darove. Jeeej! Znamo, šalimo se. Svakom djetetu osigurajte po jedan paketić, ali se pobrinite da svi budu iz iste teme, crtića, priče... kad slavljenik uzvanicima da zahvalnice svi će biti sretni, a ročkas, pogađate, FE-NO-ME-NA-LAN!

4. Odrasli vole biti djeca

Sigurno već znate mamu ili tatu od tog i tog djeteta iz škole. Istina je, ne družite se i niste karakterno slični ali to na rođendanima nije bitno. U tih dva sata koliko traje, dječji osmijeh razgalit će svakoga i svi ćete biti u nekom luckastom i veselom raspoloženju. Najbitnije od svega je da imate malo hrane i pića u rezervi te da imate čime počastiti i 'stariju gardu'. Svi su kao i vi, premoreni od posla, briga i kućnih poslova pa ih poslužite, nahranite i zabavite. Uljepšat ćete im dan, a možda pronaći nove prave prijatelje (psssst, možda i čuvalice za dijete).

5. Zaboravite na dnevni boravak, s najboljeg rođendana i vi otiđite s osmijehom na licu

Sretan roditelj najbolji je roditelj. A to ćete postati ako se ne stresirate oko nebitnih stvari i ne natječete s mamom iz kvarta oko toga čiji je ročkas bolji. Jednostavne i provjerene formule su bingo, zato se prepustite kreativnim isprobanim rješenjima - organizirajte ročkas bez imalo stresa, ne trošite previše i po završetku ostanite vedri i nasmijani jer ne morate ribati i skidati stotine trakica s omiljene tapete... Bilo bi idealno da rođendan organizirajte daleko od svog doma, da hranu priprema netko drugi, a da je djeca samo biraju. Da kreativni nered ne morate sami raščišćavati... da ste lišeni svih briga, a da je vaše dijete na kraju iznimno sretno. Vjerujte, znamo za takva mjesta. Postoje, i ne samo u bajkama! ;)

Prilog je napravljen u produkciji tnative tima tportala u suradnji s McDonald'som Hrvatska te u skladu s najvišim profesionalnim standardima.