OSVAJANJE PALAČE

Velike promjene u životu Kate i Williama

19.11.2012 u 08:21

Bionic
Reading

Vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea žele se osamostaliti od princa Charlesa pa će u palači Kensington osnovati vlastiti ured

Vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea spremni su uspostaviti svoj dvor u palači Kensington. Do sada su William, Kate i princ Harry dijelili ured s princem Charlesom u palači St James, no kad se Harry u siječnju vrati iz Afganistana, spremni suuspostaviti vlastiti dvor.

Više od desetak djelatnika sljedećeg će se mjeseca preseliti na novu kraljevsku adresu u zapadnom Londonu. Kate i William u krugu palače žive u manjoj kući, ali će uskoro svoj dom preseliti u apartman 1A kojim se dosada služila princeza Margareta. Potez se promatra kao još jedan znak da se William priprema napustiti svoj angažman u RAF-u i uz suprugu Kate započeti s kraljevskim dužnostima.

Bit će to ured obitelji vojvode i vojvotkinje od Cambridgea te princa Harryja, a njihov je privatni kabinet pristao financirati princ Charles.

Daily Mail piše kako je to ironična koincidencija, jer je princeza Diana nakon razvoda od Charlesa svoj ured osnovala upravo u palači Kensington, no ističu da nema nikakve svađe na kraljevskom dvoru, nego je samo došlo vrijeme da prinčevi i Kate imaju svoj ured.