BEAUTY IDEAL

Uz ovih šest frizura tankoj kosi nikada neće nedostajati volumena

10.09.2021 u 08:57

Bionic
Reading

Dok određeni trendovi po pitanju frizura dolaze i odlaze sa svakom sezonom, pojedini se traže tijekom cijele godine, a sve zahvaljujući laskavom efektu koji daruju tankoj kosi

Bujna i zdrava kosa s razlogom predstavlja beauty ideal, a kako bi se postigao i u slučaju tanke kose, postoji nekoliko dobitnih frizura. Od verzija koje se postižu samo u frizerskim salonima pa sve do onih koje možete napraviti sami, ovih šest frizura učinit će da tanka kosa izgleda gušće.

Klasična bob frizura

Bilo da se radi o ženstvenom lobu, kraćim varijantama boba, podijeljenom po sredini ili ultra chic asimetričnim varijantama, popularnost ove trendi frizure sezonama ne blijedi.

Damama s tankom kosom, frizerski stilisti sugeriraju klasičnu verziju bob frizure s oštrim i ravnim vrhovima jer upravo ova verzija u valovitom i ravnom izdanju rezultira bujnijim izgledom.

  • +3
Bob frizure Izvor: Profimedia / Autor: Chelsea Lauren / Shutterstock Editorial / Profimedia

Stepenasto ošišana kosa

Ova vrsta frizure ponovno slovi za veliki trend, a najviše će ju obožavati dame s tankom kosom. Ona je sprijeda ošišana nešto više nego iza, a kod modernije varijante stepenasto ošišane kose gornji dijelovi su relativno kratki dok donji pramenovi ostaju dulji. Time se stvara učinak slojevitosti koji daje volumen i punoću, posebice tankoj kosi.

Pixie frizura

Smatrate li se spremnom za veliku frizersku transformaciju, nećete pogriješiti odlučite li se za kratku pixie frizuru. Prema riječima frizerskih stilista, riječ je o kratkoj frizuri koja će najbolje pristajati damama s tankom kosom, a moguće ju je stilizirati na način da joj daruje dodatan volumen.

Zavjesa šiške

Uobičajena je zabluda da šiške na tankoj kosi ne djeluju laskavo, no trendovske zavjesa šiške, prema mišljenju frizerskih stilista, mogu biti pun pogodak. Ako ne žudite za velikom promjenom izgleda, dodavanje zavjesa šiški pomoći će uokviriti lice i kosi darovati potrebni volumen.

Shag frizura

Shag ili shaggy frizura posljednjih godina doživjela je svoj veliki povratak. Riječ je o modernom šišanju s elegantnim zaokretom koje pomiče frizuru na višu razinu.

Navedeno se postiže specijalnim škarama sa zavinutom oštricom, koje osiguravaju nevjerojatne slojeve na gustoj, kovrčavoj ili ravnoj kosi. Kod tanke kose potiče volumen, a kod kovrčave umiruje neposlušne kovrče.

Konjski rep

Uz punđu, konjski rep jedna je od najjednostavnijih frizura koja prolazi u svim prilikama, a ovisno o njezinom obliku, u stanju je laskati tankoj kosi.

Kako bi ravna i tanka kosa u konjskom repu izgledala bujnijom, postizanje valovitih pramenova je ključno, a tu je i takozvana bubble vrsta konjskog repa, za koju vam je potrebno i do nekoliko gumica za kosu.

Bubble konjski rep idealan je za tanku kosu jer stvara iluziju volumena.