VRIJEDI IH ISPROBATI

Uz ovih pet jednostavnih trikova svaki će dom izgledati elegantnije

  • Autor: I. B.
  • Zadnja izmjena 22.06.2022 19:20
  • Objavljeno 22.06.2022 u 19:20
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: mediadrumimages/Madeline Toll, H / Media Drum World / Profimedia

Vaš životni prostor je lijep i uredan, ali mu ipak nešto nedostaje? Postoji nekoliko vrlo jednostavnih trikova uz pomoć kojih se navedeno može ispraviti u kratko vrijeme

Ako interijer lijepo izgleda, ali mu nedostaje onaj wow faktor, pomoći će vam nekoliko trikova koje svatko može lako implementirati. Uz njih će svaki dom izgledati kvalitetnije i elegantnije.

Riješite se nepotrebnih stvari

Gotovo svatko u domu ima male nakupine nereda koje se često ne primjećuju. Ako ga fotografirate, a zatim analizirate sliku interijera, vrlo brzo uočit ćete ‘problematična’ mjesta. Također možete razmisliti o tome koje biste predmete mogli ukloniti iz prostorije da biste stvorili prozračniju atmosferu.

Dopustite namještaju da diše

Još jedan trik za stvaranje elegantnijeg životnog prostora odnosi se na odmicanje komada namještaja jer čak i nekoliko centimetara može napraviti veliku razliku u cjelokupnom dojmu prostorije. Namještaj poput kauča možete odgurnuti i nekoliko centimetara od zida.

Uključite biljke

Biljke daju život, boju i jedinstvenu atmosferu svakom domu. Svjež buket cvijeća vjerojatno je najljepša dekoracija u prostoru, ali traje ograničeno vrijeme. Zelena sobna biljka, s druge strane, trajat će puno duže uz adekvatnu brigu.

Tretirajte dom poput dizajnera interijera

Gledate li na raspored namještaja očima dizajnera interijera, u stanju ste iskoristiti pun potencijal svog životnog prostora. Često su to male stvari, poput promjene položaja pojedinih komada namještaja, a koji mogu značajno utjecati na izgled prostora.

Promijenite raspored slika

Jednom kada ih objesi na zid, većina vlasnika domova rijetko mijenja raspored slika, a upravo njihovim pomicanjem ili uklanjanjem u trenu se mijenja cjelokupan izgled prostorije. Svatko tko se usuđuje napustiti uobičajenu metodu postavljanja slika zasigurno će biti zadivljen učinkom koji ovaj trik ima na prostoriju.