DIZAJNERSKE IDEJE

Uređenje uskog hodnika ne mora biti izazov: Evo kako ga možete učiniti većim

  • Autor: I. B.
  • Zadnja izmjena 22.05.2022 20:25
  • Objavljeno 22.05.2022 u 20:25
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Sergey Mikheev / Alamy / Alamy / Profimedia

Među najtežim dizajnerskim izazovima uređenje je hodnika, pogotovo ako je taman i uzak. Na prvi pogled, to se može činiti nemogućim, no postoji nekoliko jednostavnih rješenja za pretvaranje uskog hodnika u topao, lagan i privlačan prostor

Iskoristite moć ogledala

Kada je u pitanju rad na vizualnom proširenju hodnika, reflektirajuće površine definitivno su vam najbolji prijatelj. Razmislite o dodavanju velikog ogledala ili nekoliko malih u središte hodnika kako biste dobili dojam većeg prostora. Osim što će ogledala učiniti prostor vizualno većim, reflektiranjem prirodne svjetlosti učinit će ga svjetlijim.

Ugradbeni namještaj za veći hodnik

Ako trebate više prostora za cipele i torbe, svakako razmislite o opciji ugradbenog namještaja jer osim što će stvoriti iluziju većeg hodnika, istovremeno će pružiti dovoljno mogućnosti za pohranu, a izgledat će uredno.

Nešto malo dekora može učiniti čuda da bi uskom hodniku dodalo osobnost, a njegovo pokazivanje na zidnim policama ipak ograničava prostor. Umjesto toga, pokušajte s udubljenim policama, a dodavanje rasvjete u svaku udubinu još je jedan bonus.

Osvijetlite prostor

Dobra rasvjeta može puno toga učiniti za svaku prostoriju, a posebno uski hodnik. Općenito govoreći, što je više svjetla, prostori izgledaju veći.

Obojite zidove

Obojite hodnik u svijetlu boju da biste ga vizualno povećali. Bilo koja svijetla boja bit će dovoljna, pogotovo ako nudi dašak sjaja koji odražava svjetlost, prirodnu i umjetnu.

Postavite slike na zidovima

Umjetnička djela također mogu proširiti prostor, ali samo ako su pravilno postavljena. Slike s obje strane hodnika učinit će da zidovi izgledaju bliže jedan drugom. Umjesto toga, držite se jedne strane kako biste maksimalno iskoristili prostorni potencijal hodnika.

Investirajte u tepih stazu

Dug tepih po sredini hodnika učinit će da on izgleda duže i šire. Odlučite se za svijetle boje da biste maksimalno iskoristili ovaj trik.

Odlučite se za visok namještaj minimalističkog dizajna

Želite li stvoriti izgled širokog i otvorenog hodnika, trebali biste svakako izbjegavati glomazni namještaj. Uložite u konzolu s visokim nogama i minimalističkog dizajna kako biste omogućili nesmetano kretanje, a poslužit će vam i kao prostor za odlaganje ključeva, sunčanih naočala, pošte...

Svijetli podovi za veći hodnik

Kao što zidovi svijetlih boja mogu otvoriti vaš prostor, isto to mogu učiniti svijetli podovi.