PRAKTIČNO I MODERNO

Uštedite odabirom višenamjenskog namještaja

Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Mnogi su razlozi za prihvaćanje višenamjenskog namještaja koji omogućuje maksimalnu iskoristivost svakog stambenog kvadrata. Takva su rješenja osobito praktična u manjim stanovima, ali i u svim ostalim slučajevima kada se želi dobiti maksimalan omjer uloženog i dobivenog prilikom korištenja prostora

Polifunkcionalnost je stil života koji rado prihvaćaju svi oni koje prati užurbani tempo i posvećenost različitim aktivnostima, a u domu žele maksimalan komoditet i puno sadržaja u okviru zadane kvadrature. Razlozi mogu biti popraćeni i financijskim faktorom, jer će višenamjenski prostor namještajem nadoknaditi nedostatak određene zone ili grupe te će se unutar postojećeg stambenog prostora zadovoljiti potrebe za svim željenim sadržajima.

freshome.com

freshome.com

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

freshome.com

freshome.com

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

     

Namještaj koji će svojom transformacijom ili samim dizajnom omogućiti zadovoljavanje različitih potreba može biti sastavni dio bilo koje prostorije. Prije svega je potrebno definirati željene sadržaje i analizirati prostorne mogućnosti kako bi se odredile najbolje pozicije za višenamjenski namještaj i njegovu iskoristivost. Prostorna analiza odnosi se na položaj vrata i prozora, izvor prirodnog svjetla, poziciju grijaćih tijela te položaj instalacijskih priključaka.

freshome.com

freshome.com

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Praktična i polifunkcionalna rješenja u dnevnom boravku postižu se omogućavanjem njegove transformacije u radnu, spavaću ili zonu za hobi. Odabir grupe za sjedenje uvelike će omogućiti ovakve izmjene prostora, a garniture i fotelje, koje se izvlačenjem u željenom trenutku pretvaraju u udoban krevet, ležaljku za popodnevno opuštanje ili načinom postave i slaganjem elemenata omogućavaju kreiranje većeg ili manjeg broja sjedećih mjesta, odličan su odabir.

Potrebu za dodatnim ležajem koji najčešće nije u stalnoj upotrebi jednostavno ćete riješiti krevetima koji se s lakoćom sklapaju pod kutom od 90 stupnjeva uz zid te tako postaju nevidljivi i ne zauzimaju dragocjeni prostor. Sklapanjem kreveta stvara se slobodna vertikalna ploha koja može biti izrazito dekorativna u prostoru, a u tlocrtu se oslobađa pozicija za smještaj drugog potrebnog namještaja.

Ostali elementi dnevnog boravka svojim dizajnom mogu uspješno nadograditi priču o polifunkcionalnosti. Fotelje ili garniture za sjedenje koje sa svoje stražnje ili bočne strane imaju ugrađene police za knjige ili druge predmete nadomjestit će potrebu za dodatnom policom. Ukrasne komode, modernih i atraktivnih oblika, mogu biti izvedene na način da svojim konzolnim dijelom posluže kao dodatna ploha koja se koristi za rad na računalu ili druge aktivnosti.

freshome.com

freshome.com

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Kuhinjski je prostor vrlo prilagodljiv ispunjavanju različitih potreba. Oblikovanjem kuhinjskih elemenata na način koji omogućava integraciju s dnevnim boravkom možete stvoriti dodatne police kao sastavni dio pulta koji dijeli ove prostore, oblikovati komodu koja je zapravo monolitni kuhinjski element s integriranom pećnicom ili u nastavku radne plohe postaviti nižu policu koja će biti postolje za TV uređaj vidljiv iz dnevnog boravka. Na ovaj se način postiže kvalitetno prožimanje i nadopunjavanje funkcija prostora.

Polifunkcionalnost je izrazita potreba u dječjim sobama
zbog različitih aktivnosti – spavanje, učenje, igra - koje se u njima odvijaju. Postavljanjem raznobojnih nepravilnih polica na zidove osigurat ćete prostor za smještaj knjiga i igračaka, ali i dati izrazito dinamičan, dekorativan ugođaj dječjoj sobi, a sklopivim krevetima ili onima na izvlačenje povećava se tlocrtna površina u dijelu dana kada je potrebno osigurati veći prostor za igru djece.

Ako planirate preurediti svoj životni prostor i pretvoriti ga u funkcionalno i ugodno mjesto za boravak, dobro bi vam došao savjet stručnjaka. Na stranicama tportala možete dobiti besplatan savjet naših stručnih suradnica, mr. ing. arh. Monike Galović Dumendžić i mr. ing. arh. Izabele Galović Ninić, koje jednom tjedno čitateljima nude najbolja idejna rješenja. Svoje tlocrte šaljite na e-mail adresu interijeri@tportal.hr.

Više o uređenju interijera možete pronaći na www.interijerNET.hr.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi